Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KOMAN SÖZ VERDİ, VE TUTTU!’

KOMAN SÖZ VERDİ, VE TUTTU!’

Manyas’ın Tarihini Değiştiren Gün

Manyaslıların uzun zamandır beklediği ve hayalini kurduğu doğalgaz konusunda ilk kazma dün vuruldu. Ak Parti Manyas Belediye Başkan Adayı İbrahim Koman’ın daha önce sözünü verdiği “Manyas’a doğalgazı getireceğim” vaadi havada kalmadı. Geçtiğimiz günlerde Manyas’a getirilen çelik doğalgaz borularının kaynak işleri dün itibari ile başladı. Başkan Adayı İbrahim Koman ise “Manyas’ın makus kaderini değiştirecek ilk adımı bugün attık. O gün bugündü. Şimdi sırada Organize Sanayi Bölgesi projesi var” dedi.
Yapılan başarılı çalışmaları desteklemek gerektiğini belirten Koman, “Doğalgaz tüm Manyaslıların olduğu gibi benimde hayalimde. Ne mutlu ki ilçemizin beklide kaderini değiştirebilecek bu tarihi günü yaşamak bana nasip oldu. Ancak şunu da belirtmek istiyorum. Siyaset yapmak için halk arasında dedikodu üreterek “Seçim yatırımı için boruları getirdiler.”,  “Seçimden sonra doğalgaz konusu unutulur” gibi söylemler bu ilçeye verilebilecek en büyük zarardır. Böyle bir hizmet ilçemize kazandırıldıysa bunu takdir etmek gerekir. Çünkü bu konu siyaset üstü bir konudur” dedi.
Türkiye Belediyeler Birliği, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumartesi günü yapılan mitingde,  Manyas ve kırsal mahallerinde uzun zamandır beklenen doğalgaz projesinin hayata geçirilmesi için müjdeyi duyurdu. Manyas kırsal mahallerinin talep ettiği doğalgaz konusunda somut adımların atıldığını belirten Başkan Yücel Yılmaz, “Manyas ilçemize doğalgaza kavuşturduk, bu yıl içerisinde kullanılmaya başlanacak. Sıra şimdi kırsal mahallerimizde, Manyaslı hemşerilerimize doğalgaz müjdesini vermek istiyorum. Hanım kardeşlerimiz rahat etsin. İnşallah gelecek 5 yıl Manyas ilçemizin de yılı olacak” dedi.
‘’KÖMÜRÜN DUMANI TARİH OLUYOR, MANYAS DOĞALGAZLA YENİDEN DOĞUYOR!’’
Manyas Kırsalı uzun yıllardır elektrikli ısıtma, kömür ve soba gibi geleneksel yöntemlerle ısınma ihtiyacını karşılarken, bu durumun çevresel etkileriyle birlikte sağlık sorunlarına da neden olduğunu belirten Başkan Yücel Yılmaz, ‘’Yaptığımız görüşmeler sonucu Manyas’ın doğalgaz altyapısına kavuşmasıyla birlikte bu durum değişecek. Kırsal mahalleler için de projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, soba kullanımının azalacak ve hava kirliliği önemli ölçüde ortadan kalkacak, doğalgazın sağladığı temiz enerjiyle birlikte yaşam standartlarının artması ve enerji maliyetlerindeki düşüş ile bölge halkı için önemli bir kazanım sağlamış olacağız” dedi

"YÜCEL YILMAZ'LA MANYAS, ÇEVRE DOSTU BİR GELECEĞE ADIM ATIYOR!"
Başkan Yücel Yılmaz, projenin hayata geçirilmesi için ilgili kurumlarla iş birliği içinde olduklarını ve en kısa sürede doğalgazın kırsala ulaştırılması için çalışmalara başladıklarını vurguladı. Ayrıca, proje sürecinde Manyas halkının da taleplerine büyük önem verdiklerini belirterek, ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınması adına önemli bir adım olarak değerlendirilirken, bu gelişmeyle birlikte çevre dostu enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesi de hedefleniyor.

‘’TEMİZ ENERJİ, EKONOMİK BÜYÜME, İSTİHDAM ARTIŞI!"
Başkan Yücel Yılmaz ‘’Manyas'a doğalgazın gelmesi çevre ve ekonomi için önemli bir dönüm noktası olacak, Doğalgazın kullanımıyla birlikte çevre kirliliği azalacak, kömür ve diğer geleneksel yakıtların yerine geçecek ve hava kalitesini arttıracak, ekosistemi koruyacak bir adım atılmış oldu. Ekonomik olarak, enerji maliyetlerindeki düşüş ve gelir artışı yerel ekonomiyi canlandıracak. Ayrıca, doğalgaz altyapısının geliştirilmesi bölgeye yatırımcı çekme potansiyelini artırarak ekonomik büyümeyi destekliyor. Yaptığımız yatırımlarla çevre dostu enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesi bölgedeki doğal güzelliklerin korunmasını sağlanıyor’’ dedi.

Haber: Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: KOMAN VERDİ TUTTU!’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı