Tarih: 18.01.2016 19:32

Konut harcamasına en yüksek payı İstanbul ayırdı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde hane halkı tüketim harcamaları içinde konut harcamasına ayrılan pay % 25,5´dir.
Hane halkı tüketim harcamaları içinde konut harcamasına ayrılan payın en yüksek olduğu bölge % 28,9 ile İstanbul iken, bunu % 25,4 ile Batı Anadolu, % 24,9 ile Batı Marmara ve Ege takip etmekte. Konuta ayrılan payın en düşük olduğu bölge ise % 22,3 ile Ortadoğu Anadolu.
Konut harcamasında gelir gruplarına göre en büyük fark Batı Marmara´da
Nüfustan en yüksek payı alan İstanbul´da konut harcamasına ayrılan pay en düşük gelirli kesimde % 40,1 iken en yüksek gelirli kesimde % 25 olarak gerçekleşmiştir.
En yüksek ve en düşük gelirli kesimlerin konut harcamasına ayırdığı pay açısından en büyük fark, Batı Marmara´da ortaya çıktı. Batı Marmara´da en düşük gelirli kesimin konut harcaması oranı % 38,3 iken en yüksek gelirli kesimin oranı ise % 19,1´dir.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nde ise toplamda konut harcamasının payı % 23,9 iken en düşük gelirli % 20´yi oluşturan hanelerde % 27,2 ve en yüksek gelirli % 20´lik gruptaki hanelerde % 21,1´dir. Buna göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi, en düşük ve en yüksek gelirli hanelerde konuta ayrılan pay farkının en düşük olduğu bölgedir.
Haber Merkeizi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —