Bugün, 23 Mayıs 2024 Perşembe

Kooperatif, Müstahsile 5 milyon ödeme yapacak

Kooperatif, Müstahsile 5 milyon ödeme yapacak

162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Ekim 2014 tarihinden bu güne kadar ortaklardan 3 milyon kilogram zeytin alımı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Ekim 2014 tarihinden bu güne kadar ortaklardan 3 milyon kilogram zeytin alımı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Durak, 3 milyon kilogram zeytin alımı karşılığında kooperatif ortaklarına 1’inci ödeme dilimi kapsamında bugün toplam 5 milyon TL ödeme yapacaklarını dile getirdi.
Vatandaşın ilgisi büyük
Kasım 2012’de Gedeve mevkiinde hizmete soktukları zeytin yağ fabrikasından vatandaşlar ve kooperatif ortaklarının memnun olduğunu dile getiren Durak, “Geçen yıl 1,2 milyon kilogram zeytini yağa çevirdik. Bu yıl ise hedefimiz 1,5 milyon kilograma çıkmaktır. Tesislerimizin de üretilen zeytinyağının kalitesinden dolayı kooperatif ortağı olmamasına rağmen Bandırma ve Karacabey’den çok sayıda müstahsil zeytinlerini tesislerimize getirerek yağ çıkartıyor. Tesislerimize yoğun ilgiden dolayı zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor” dedi. Zeytinyağ Fabrikası bünyesinde ayrıca zeytin kırma işi yapan ayrı bir bölümünde bulunduğunu dile getiren Durak “Kırılan çekirdeğini kurutarak paketliyoruz. Paketlenen bu çekirdekler sitelere ve resmi kurumlara yakacak olarak kullanılıyor. Yıllık 900 ton üretim gerçekleştiriliyoruz ve tonunu 350 TL’den satıyoruz” şeklinde konuştu.



  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı