Körfezin Zeytini Kalite Analizinden Geçecek
GMKA´nin 2019 yılında teklif çağrısını duyurduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda belirlenen ?Sanayi
Bölge Haberleri
Yayın: 03 Haziran 2020 - Çarşamba 07:52
Güncelleme: 03 Haziran 2020 07:52
Körfezin Zeytini Kalite Analizinden Geçecek

GMKA´nin 2019 yılında teklif çağrısını duyurduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda belirlenen ?Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi? (SAGE) temalı Mali Destek Programı kapsamında, desteklenmeye hak kazanan Burhaniye Ticaret Odası tarafından sunulan ?Kalite İçin Analiz? başlıklı projeye ilişkin destek sözleşmesinin imzaları atıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Hasan İskender ve Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel tarafından imzalanan proje ile Burhaniye´de tüm körfez bölgesinde üretilen zeytinyağını analiz edecek modern bir laboratuarın kurulması sağlanmış olacak.
Proje ayrıca kalitenin kontrol edilmesi, edinilecek coğrafi işaretin sürdürülebilmesi ve kaliteli Türk zeytinyağı konseptinin gerçekleştirilmesine de katkı sağlanmış olacak.
Proje kapsamında kurulacak duyusal ve kimyasal analiz laboratuarı sayesinde, Burhaniye zeytinyağı coğrafi işareti denetlenebilecek, üyelerin Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı Tebliği´ne ve Türk Patent Enstitüsü´nce onaylanan krıterlere uygun zeytinyağları üretilebilecek. Bu projeyle, zeytinyağının markalaşma gelişimine katkı sağlanması bekleniyor.
Haber Merkezi

  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak