Korona vaka sayısı ALARM veriyor!
Sağlık Bakanlığı tarafından her hafta yayınlanan ‘İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’ tablosuna göre Balıkesir vaka sayıları ciddiyetini koruyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 09 Kasım 2021 - Salı 18:21
Güncelleme: 09 Kasım 2021 18:21
Korona vaka sayısı ALARM veriyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından her hafta yayınlanan ‘İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’ tablosuna göre Balıkesir vaka sayıları ciddiyetini koruyor.  
Balıkesir, 100 bin kişide 63,29 artış sayısıyla bir hafta içerisinde en çok artış yaşanan 3’üncü İl oldu. Yaşanan bu artış nedeniyle sık sık ‘Dikkat Çağrısı’nda bulunan Vali Hasan Şıldak vatandaştan tedbir ve aşı hassasiyeti istiyor. 
Havaların soğumasıyla da kapalı alanda geçirilen sürelerin artması hastalığın yayılımını kolaylaştırırken, Vali Şıldak tedbirlere daha çok ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor.      
 Özellikle aşı olmayan vatandaşların hastalığa yakalandıklarında yaşanan sonuçların üzücü olduğunu belirten Şıldak, aşı olmayanlar ve eksik aşılı olanlara seslendi.  
Her fırsatta aşısız ve eksik aşılı vatandaşları sağlık kuruluşlarına davet eden Şıldak, bugünkü paylaşımında; “Salgın nedeniyle halen bazı vatandaşlarımız hastanede tedavi görmek zorunda kalıyor ve maalesef hayatını kaybediyor.  İlimizde vaka sayıları çok yüksek, maske ve mesafeyi mutlaka önemseyelim aşılarımızı tamamlayalım. Aşısız veya eksik aşılı olmak geri dönülemez büyük risk” ifadeleriyle vaka sayısı artışının kontrol altına alınmasında verilen mücadeleye destek olunmasını istedi. 
  Haber Merkezi
 

Anahtar Kelimeler: Korona sayısı ALARM veriyor!
  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

2

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

3

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

4

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

5

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

6

Başkan Akın 2025 yılı çalışmalarını değerlendirdi

7

Manyas Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı