Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Köşe yazarı Recai Çevik: “Yazmazsam yaşayamam!

Köşe yazarı Recai Çevik:  “Yazmazsam yaşayamam!

Yıllardan beri köşe yazıları kaleme alan, “Bandırma Manşet”in de yazarları arasında yer alan Recai Çevik, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Yıllardan beri köşe yazıları kaleme alan, “Bandırma Manşet”in de yazarları arasında yer alan Recai Çevik, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

ERDEK BENİM AŞKIM

Erdek’te doğup büyüdüğünü belirten Çevik, ”Erdek’te doğup büyüdüm. Yaşamım burada hep halkın içinde, özellikle de sıradan insanlar arasında geçti. Erdek’i çok seviyorum. Erdek benim aşkım!” dedi.

YAZMAZSAM YAŞAYAMAM

Köşe yazarlığına 1974 yılında, “Bilecik Postası” gazetesinde başladığına işaret eden Çevik, şunları söyledi:

“Yıllardan beri çeşitli yerel medya organlarında yazıyorum. Yazmak, benim hayatım! Yazmazsam, yaşayamam! Yıllardır çok kitap okuyorum. Özellikle de 1994 yılında öğretmenlikten emekli olduktan sonra okumaya daha da ağırlık verdim.”

AMAÇ AKLI TUTSAK ETMEK

Yıllardır uygulanmakta olan Millî Eğitim müfredat programlarının çağdışı kaldığına dikkati çeken köşe yazarı Recai Çevik, şu düşüncelere yer verdi:

“Yürürlüğe konulan bu programları, insan aklına saldırıdır. İnsan aklını tutsak etmeye yöneliktir. İslami faşistler, insan aklının egemen olmasını değil, biat ve boyun eğme anlayışını yerleştirmek istiyorlar. Çocukların akıllarına sınır koyulamaz. Sıradan insanların aklından bile geri olan bu programlar kabul edilemez. Türkiye, bu millî eğitim politikaları ile çağdaşlık yolunda ilerleyemez.”

ERDEK’TE KÜTÜPHANE

Erdek’te kütüphane kurulması girişimlerini doğru bulduğunu, ancak bu konuda çekinceleri olduğunu vurgulayan köşe yazarı Recai Çevik, şunları söyledi:

“Erdek’te yıllardan beri bulunmayan kütüphanenin kurulması tabii ki doğru. Ancak insanlarımız, kitaplardan ve okumaktan çok uzaklaştı. Hem kitaba ayıracakları zamanları, hem de birikimleri yok. Üstelik merak sahibi de değiller. Bilgiyi araştırmak yerine internette hazır bilgi istiyorlar. Bu da çok yanıltıcı. Artık okumayan bir toplum durumuna geldik. Bunu da bir açıdan normal karşılıyorum. Çünkü sıradan bir vatandaşın, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda bir kitaba 250-300 lira gibi paralar vermesi çok zor. Vatandaş, bu parayla öncelikle kıyma veya başka gıda maddeleri almayı düşünüyorsa, kitaba nasıl para verecek? Erdek’teki kütüphanenin yararlı olması için çocuklar, buraya alıştırılmalıdır. Öğretmenler, öğrencilerini sürekli olarak kütüphaneye

götürmelidir. Böylece kitap okumaları için özendirilmeli, onlarda merak duygusu yaratılmalıdır.”

CUMHURİYETTEN VAZGEÇEMEM

1968 yılından beri CUMHURİYET gazetesi okuduğunu belirten Recai Çevik, “Bu arada yıllarca çok beğenerek okuduğum köşe yazarı İlhan Selçuk’u da saygıyla anıyorum. Işıklar içinde uyusun. Her gün CUMHURİYET gazetesini okuyarak aydınlanıyorum. Cumhuriyet gazetesiz ve Cumhuriyetsiz yaşayamam” dedi.

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 12.4 ° Güneşli