KOSGEB destekli işletme açan kadınlar ziyaret edildi
Bandırma Ticaret Odası (BTO) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonrasında işletmelerini açarak üretim yapan kadın girişimcilerin işletmelerine ziyaret gerçekleştirdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Ekim 2018 - Pazartesi 06:48
Güncelleme: 15 Ekim 2018 06:48
KOSGEB destekli işletme açan kadınlar ziyaret edildi

Doğanpınar Köyü´nde yöresel köy ekmeği imalatı yapan Emine Adıcan ve Manyas Kulak Köyünde katkısız makarna üretimi yapan Serap Karakaş´ın işletmeleri ziyaret edildi.
Ziyaretlerde öncelikle Doğanpınar Köyünde kendi olanaklarıyla yaptığı el emeği köy ekmeğini Bandırma, Gönen ve Biga gibi çevre ilçelere pazarlayarak en güzel girişimcilik örneklerinden birini başaran Emine Adıcan´ın girişimcilik hikayesi dinlendi ve bu işi büyük bir işletme haline getirmek üzere yapılabilecek projeler ve destekler hakkında görüşüldü.
İkinci ziyaret Manyas Kulak Köyü´nde evindeki hayvan damlarını üretim tesisine çevirerek doğal ürünlerden katkı maddesi içermeyen makarna üretimi yapan ve üretimin tüm aşamalarında kadın istihdamı sağlayan Emine Karakaş´a yapıldı. Karakaş ile yapılan görüşmelerde köyde başlayan bu üretimin bölgede yer alan tüm kadınlara öncü olması ve kadın el emeğinin gelir getirici ve istihdam sağlayıcı girişimcilik örneklerine dönüşmesi için yapılabilecek projeler tartışıldı.
Haber Merkezi

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

2

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

3

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

4

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

5

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

6

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

7

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ