Kripto parada ilk vurgun!
Sistemkoin, Bandırma´da kurulmuş!
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Nisan 2021 - Salı 22:04
Güncelleme: 27 Nisan 2021 22:04
Kripto parada ilk vurgun!

SÖZCÜ gazetesi yazarı İsmail Saymaz, ülkemizdeki kripto parada ilk vurgun olan Sistemkoin´in, Bandırma´da, 25-26 yaşlarındaki bir grup arkadaş tarafından kurulduğunu açıkladı.
Saymaz, köşe yazısında, Türkiye´de yaklaşık beş milyon vatandaşın yatırım yaptığı kripto para borsalarının yasal altyapılarının olmaması nedeniyle art arda iflas ettiğine dikkati çekerek, ?Çünkü uzmanların aktardığına göre kripto para borsası kurmak, bakkal açmaktan daha kolay? dedi.
Kripto para borsası kurmak için ne bir ruhsata, ne de teminat yatırmaya gerek olmadığı gibi bir denetleyenin de bulunmadığına dikkati çeken Saymaz, yazısının bir bölümünde şunları aktardı:
?Aslında ilk batan kripto para borsası, Sistemkoin´di. Geçen 26 Mart günü, 1,5 yıllık soruşturma ve takip sonunda şirkete operasyon yapıldı. Sistemin kurucusu Tolgahan Ç. Ve sekiz adamı tutuklandı. Bu borsa, Tolgahan Ç. Ve beş arkadaşı tarafından Balıkesir Bandırma´da kurulmuştu.
Sistemsa Bilim Teknolojileri Anonim Şirketi´ne aitti. Yabancı yatırımcıları avlamaya yönelen şirket, 11 dilde ve 70 ülkede hizmet veriyordu. Kısa sürede zenginleşti. İzmir´e taşındı.
25-26 yaşlarındaki bir grup arkadaş tarafından kurulmuştu.
Tolgahan Ç. ve sekiz adamı, 26 Mart günü İstanbul, İzmir ve Bandırma´yı kapsayan soruşturmada tutuklandı. Operasyon birkaç gün gecikse firar edeceklerdi.?
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Kripto parada vurgun
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Zorunlu kış lastiği uygulamasında tarih öne çekildi

2

ERDEKLİ ÇİFTÇİLER TARIM FUARINDA

3

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

4

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

5

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

6

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

7

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü