Kurban fiyatları belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesme bedelini yurtiçi 550 TL yurtdışında ise 380 TL olarak belirledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Eylül 2013 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 18 Eylül 2013 00:00
Kurban fiyatları belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesme bedelini yurtiçi 550 TL yurtdışında ise 380 TL olarak belirledi.
Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürüttüğü `Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu` başlatıldı. Organizasyonla, kurbanlar, yurt içi ve başta Afrika ülkeleri olmak üzere Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslarda 40`ı aşkın ülkede, kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde dini esaslara uygun kesilecek.
Bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlara dağıtılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürütülen Vekalet yoluyla kurban organizasyonu için bu yılki bedelin yurtiçinde 550 TL, yurtdışında ise 380 TL olduğunu belirtilen genelgede, organizasyona katılmak isteyen vatandaşların, kurban bedellerini, en geç 14 Ekim 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yatırması gerektiğini kaydedildi.
Organizasyonda kurbanların, yurt içi ve yurt dışında kesim oluşturulan komiteler nezaretinde dinimizin esaslarına uygun olarak kesildiği belirtilen genelgede, bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlara dağıtıldığı ifade edildi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 6.9 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 10.5 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 10.1 ° / 3.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Erdek’te Deniz Coştu! Lodos Sahili Dövdü

2

Yaya Geçidinde Elektrikli Bisiklet Kazası: 1 Yaralı

3

Balıkesir'de lodos etkili oldu; deniz taştı, 4 balıkçı teknesi battı

4

BAŞKAN MİRZA, TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ ANT İŞEN’İ AĞIRLADI

5

Efsane futbolcu Cavit Aydın Erdek’te son yolculuğuna uğurlandı

6

GESTAŞ’TAN ADALAR HATTINDA SEFER İPTALİ VE GÜNCEL SEFER DUYURUSU

7

Erdek'te yılın ilk meclisi toplandı