Kurbanlıklar mobil mezbahalarda kesildi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 17 ayrı yerde konuşlandırılan mobil mezbahalarda 2 bin 436 küçük, 758 büyükbaş kurbanlık kesildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Eylül 2017 - Salı 18:48
Güncelleme: 05 Eylül 2017 18:48
Kurbanlıklar mobil mezbahalarda kesildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 17 ayrı yerde konuşlandırılan mobil mezbahalarda 2 bin 436 küçük, 758 büyükbaş kurbanlık kesildi.
Bayramın ilk iki günü Balıkesir´in 17 ayrı noktasında kurulan mobil mezbahalarda 2 bin 436 küçük, 758 büyükbaş kurbanlık kesildi. Kurban kesim noktalarında uzman veteriner, kasap ve yardımcı personel olarak yaklaşık 180 personel görev alırken, hijyenik koşullarda kesilen etler sahiplerine teslim edildi.
Kurban kesim noktalarında ayrıca ilçe belediyelerinin zabıta ve temizlik personelleri ile hizmet veren personel sayısı 250´ye ulaşırken, kurban kesim alanlarında kurulan çadırlarda vatandaşlara simit, poçağa, çay ve su ikramlarında bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan kurban kesim noktalarında küçükbaşlar 20, büyükbaş hayvanlar ise 100 liralık ücret ile kesildi. Kurban derileri ise kesim yapılan noktalardaki Kızılay, Türk Hava Kurumu ve Diyanet Vakfı görevlileri tarafından makbuz karşılığı toplandı.
Haber Merkezi

  • Cumartesi 15.6 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 5.7 ° / 4.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 9.8 ° / 2.3 ° false
1

BALIKESİR’DE NARKOTİK OPERASYONU: KİLOLARCA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ, 3 TUTUKLAMA

2

Daskyleion kazılarına büyük onur

3

MARMARA DENİZİ DENİZKESTANESİ AVCILIĞINA AÇILDI!

4

BAŞKAN MİRZA’DAN RAMAZAN’DA BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

5

Narlı’da tırların çarptığı evler zarar görüyor

6

ERDEK’TE İFTAR ÇADIRI RAMAZAN’IN İLK GÜNÜNDE KAPILARINI AÇTI

7

RAMAZAN’IN İLK GÜNÜNDE SICAK PİDE KUYRUĞU