Kurtuluş’un sembolü 100. yılında restore edildi
Ülkenin ve Kuvay-ı Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun anısına istinaden yapılan “Kurtuluş Çeşmesi” kurtuluşun 100. yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek geleceğe kazandırıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 26 Ekim 2022 - Çarşamba 14:22
Güncelleme: 26 Ekim 2022 14:22
Kurtuluş’un sembolü 100. yılında restore edildi

Ülkenin ve Kuvay-ı Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun anısına istinaden yapılan “Kurtuluş Çeşmesi” kurtuluşun 100. yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek geleceğe kazandırıldı. 
Geçtiğimiz yıl başlattığı tarihi çeşme restorasyonlarını tüm hızıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak Karesi İlçesi, Hisariçi Mahallesi Örücüler Caddesi ile Kurtuluş Sokak’ın kesişimin de yer alan “Kurtuluş Çeşmesi”nin restorasyonunu tamamladı. 
Türkiye ve Balıkesir’in düşmandan kurtulmasının anısına inşa edildiği ve bu nedenle ‘Kurtuluş’ adının verildiği çeşmenin mimari açısından şehir merkezinde başka bir örneği bulunmuyor. 
Çeşmenin ana sütunu doğu yüzünde yer alan kitabesinde Celi Sülüs hatla “Balıkesir Kurtuluş Çeşmesi- 6 Eylül 1324 (Hicriden Miladiye 1921-22)” yazısı bulunuyor. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü tarafından tamamlanan restorasyon çalışmasıyla çeşme eski işlevini kazanırken, kaide, sütun, tekne bölümlerinden oluşan çeşmenin sağlam durumda olması restorasyon müdahalelerinin de minimumda tutulması sağlandı. 
Haber Merkezi

  • Salı 7.3 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 10.6 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13.8 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

ERDEK’TE “KORKMA, GENÇLİĞİN RUHU BURADA” BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

2

Erdek’te bölgesel gündem masaya yatırıldı

3

Erdek’teki bıçaklama olayının duruşması sürdü

4

Erdek’in Nüfusu 32 Bin 80 Oldu: Mahalle Mahalle Nüfus Dağılımı Açıklandı

5

72 Yaşındaki Hasta Beyin Tümörü Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

6

Ticari gemiden denize düştü, arama kurtarma devam ediyor

7

Akın’ın yönetim anlayışı Bandırma’da memnuniyet yarattı