Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi CHP 99 yaşında

Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi CHP 99 yaşında

CHP Erdek İlçe Başkanlığı’nca, CHP’nin kuruluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla Erdek Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama programı gerçekleştirildi.

CHP Erdek İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna yaptığı açıklamada kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi CHP'nin 99 yaşında olduğunu belirterek, "Bugün bu tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç cumhuriyeti demokrasiye hazırlayan bir partidir. Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir." ifadelerini kullandı. 

Törene; CHP Erdek İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Erdek Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri ile partililer katıldı.

Haber: Tuncay Ertan



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı