Kuş cennetine ziyaretçi akını
Avrupa Konseyi tarafından A sınıfı diplomaya layık görülen ve 255 türden 3 milyon kuşu barındıran dünyaca ünlü Manyas Kuşcenneti Milli Parka festival nedeniyle de ilgi giderek çoğaldı.
Erdek Haber
Yayın: 10 Haziran 2013 - Pazartesi 00:00
Güncelleme: 10 Haziran 2013 00:00
Kuş cennetine ziyaretçi akını
Avrupa Konseyi tarafından `A` sınıfı diplomaya layık görülen ve 255 türden 3 milyon kuşu barındıran dünyaca ünlü Manyas Kuşcenneti Milli Park`a festival nedeniyle de ilgi giderek çoğaldı.
24. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali`nin başlamasının ardından Bandırma`ya 17 kilometre uzakta bulunan Kuş Cenneti Milli Parkı`na ziyaretçi akını başladı. Festivalin sürdüğü 7 gün süreyle hergün saat 10.00 ve 14.00`de kent merkezinden kalkan 2 otobüs ile ziyaretçiler gelirken ilköğretim ve ortaokul öğrencileri de özel otobüslerle Milli Park`a geliyor. Kuşları kapalı devre televizyon sisteminden izledikten sonra kuş gözlem kulesinden de dürbünlerle izleyen ilköğretim öğrencileri bilgilendiren öğretmenleri Sevil Yılgör Kuş Gözlem Kulesi`nde kendilerini en iyi şekilde bilgilendirecek bir yetkilinin bulunmasının faydalı olacağını ve kuşları  30 öğrencisinin ilk kez bukadar yakından doğal ortamda izlediklerini ancak kulede kuş cenneti hakkında bilgilendirecek bir yetkilinin olmaması nedeniyle öğrencilerin tam olarak bilgilenemediklerini söyledi. 
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.4 ° / 11.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 6.9 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Erdek'te yılın ilk meclisi toplandı

2

Erdek Emniyet Müdürlüğü’nde Görev Değişimi

3

BANDIRMA’DA DENETİMLER 2026 YILINDA DA DEVAM EDİYOR

4

İl Milli Eğitim Müdürü Selehattin Kal’dan Erdek’e Eğitim Ziyareti

5

Bandırma’ya Avrupa standartlarında altyapı: 200 bin kişiye hizmet verecek

6

Efsane krampon Cavit Aydın hayatını kaybetti

7

Cenk Altındağ’dan Erdek Esnafına Güçlü Gelecek Sözü