KÜSİ çalışma grubu Edremit´te bir araya geldi

KÜSİ çalışma grubu Edremit´te bir araya geldi

Balıkesir´in Marmara Bölgesinde kalan bölümünün sanayi bölgesi olması planlanırken, Ege Bölgesindeki bölümü ise turizm bölgesi olarak değerlendirilecek.

Balıkesir´in Marmara Bölgesinde kalan bölümünün sanayi bölgesi olması planlanırken, Ege Bölgesindeki bölümü ise turizm bölgesi olarak değerlendirilecek.
Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubunun 7. Koordinasyon Toplantısı Edremit´te yapıldı.
Toplantıda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir olarak Balıkesir´in Marmara Bölgesi´nde kalan bölümü sanayi, Ege bölgesinde kalan bölümü ise turizm bölgesi olarak planlandığını söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubunun 7. Koordinasyon Toplantısı Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde Edremit Güre Hotel Adrina´da gerçekleştirildi.
Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, kaymakamlar, belediye başkanları, çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.
Toplantı Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir´in konuşmaları ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan ve katılımcılara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından Ar Ge ve Tasarım faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla çıkan kanun ve yönetmelik ile beraber ?Ar Ge ve Tasarım Merkezi? olmak için önemli fırsatlar doğurduğunu söyledi.
Konuşmasında üniversite-sanayi işbirliğinin önemine vurgu yapan Başkan Uğur, Bandırma Limanı´nı Roterdam Limanı gibi tasarımlamak istediklerini söyledi. Balıkesir´in 18 bin metrekare alana kurulu büyük bir kent olduğunu belirten Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: ?Balıkesir´deki planlamamız Marmara bölgesini sanayi ağırlıklı, Ege bölgesi ise daha çok turizm ağırlıklı olarak planlandı. Marmara bölgemizde Bandırma´da düşündüğümüz Organize Sanayi Bölgesi ile beraber bu konuda Roterdam limanını ve organize sanayi bölgesini örnek aldık. İstiyoruz ki Bandırma´da kurulacak olan organize sanayi bölgesi ve liman, aynen Roterdam´da olduğu gibi kümelenme sistemi ile kurulu olsun. Bu kümelenme sistemi bir sanayi tesisinin ürettiği ürün diğer sanayi tesissinin hammaddesi oluyor. Böyle zincirleme giden, nakliyeden kurtulan, birbirlerinin atık sularından, ısısından istifade eden bir teknoloji. Bunu biz Roterdam´da gördük, çalışmalarımıza devam ediyoruz. İstiyoruz ki bu çalışmaları yaparken üniversitemiz ile bir işbirliği olması lazım. Maalesef bunu Türkiye başaramadı, Balıkesir´de biz başaramadık ama Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bu toplantıları ve yapılacak olan toplantılar ile bunu başarırız.?
Başkan Uğur´un ardından söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, KÜSİ çalışmalarının Türkiye hedefleri doğrultusunda etkin rol üstlendiğini ve Türkiye´deki bütün üniversitelerde bu işbirliğinin yapılması gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan akademisyenler ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri görüş alışverişinde bulundular.
Haber Merkezi