Kuvâ-yi Milliye Günü Kutlandı
16 Mayıs 1919 tarihinde düşman işgaline karşı Alacamescit’te bir araya gelen 41 Bayrak Adam’ın yaktığı Kuvâ-yi Milliye ateşinin yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Mayıs 2023 - Perşembe 21:49
Güncelleme: 18 Mayıs 2023 21:49
Kuvâ-yi Milliye Günü Kutlandı

16 Mayıs 1919 tarihinde düşman işgaline karşı Alacamescit’te bir araya gelen 41 Bayrak Adam’ın yaktığı Kuvâ-yi Milliye ateşinin yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.  
Kuvâ-yi Milliye Anıtı’nda gerçekleştirilen törende Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve protokol üyeleri 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Daha sonra Vali Hasan Şıldak, Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından Kuvâ-yi Milliye Anıtı’na Türkiye haritalı çelenk sunuldu.  
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Zeynep Karaoğlu 
"Balıkesir Kuvayı Milliye Destanı" adlı şiiri, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi öğrencisi Serkan Zeynep Barın ise "Kahramanlık” adlı şiiri okudular. 
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "16 Mayıs tüm Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacak bağımsızlık meşalesinin günü. Kuvâ-yi Milliye ateşini yakarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında en büyük rolü oynayan kahramanlarımıza çok şey borçluyuz." ifadelerini kullandı. 
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: - Milliye Kutlandı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

2

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?

3

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

4

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

5

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

6

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

7

BANÜ’den huzurevinde etkinlik