Bandırma Rotary Kulübü, ?Kyzikos: Yunanistan ve Türkiye arasındaki antik köprü? konulu bir projeyi yaşama geçirmek istiyor.
Fatma Sibel Karabacakoğlu´nun başkanlığındaki kulüp, Erdek sınırları içindeki Kyzikos antik kentinin tanınırlığının yetersizliği düşüncesiyle, ?Dünyanın Sekizinci Harikası? olarak bilinen bu antik kentin tanıtımını gerçekleştirmeyi planladığı hibe programında, bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmak için Türkiye ve Avrupa Birliği´nden(AB) sivil toplum kuruluş arıyor.
Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Fatma Sibel Karabacakoğlu, bu hibe programının Türkiye ve AB´den sivil toplum kuruluşlarının ortak kültürel mirasın korunmasına yoğunlaştırılma amacını taşıdığına dikkati çekerek, ?Projenin en önemli amacı, Türkiye ile AB arasındaki işbirliği ve diyalog, kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi üzerinde olmalıdır. Bu bağlamda hibe programının amacı, Türkiye´de kültürel değerlerin tanıtımı ve bunların tanıtımı konusunda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamaktır? dedi.
Başlangıçta planlanan süresi 12 aydan az, 15 aydan fazla olmayacak olan proje için eylem ve çalışmaların sadece Türkiye ve AB üyesi ülkeleri kapsayacağını belirten Karabacakoğlu, bu konudaki bütçenin 60 bin Euro ile 150 bin Euro arasında gerçekleşeceğini, AB´nin, bu bütçenin maksimum yüzde 90´ını ödeyeceğini belirtti.
EYLEM ÇEŞİTLERİ
Proje kapsamında uygulanacak eylemler ise şöyle belirlendi:
Taşınmazlar için tarihi veya geleneksel küçük ölçekli nesnelerin, aletlerin, tabloların ve benzerlerinin ve küçük ölçekli restorasyon çalışmaları ve onarımı; kültürel miras ve arkeoloji alanlarında dijital kütüphanelerin kurulması; platformların ve ağların organizasyonu, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi; seminerler, paneller, yuvarlak masa toplantıları, konferanslar, çalıştaylar, yarışmalar, sergiler, fuarlar, festivaller, sempozyumlar, turlar, yol gösterileri, etkinlikler; bilgi, farkındalık yaratma ve iletişim kampanyaları, WEB sitelerinin geliştirilmesi, sosyal ağ profilleri, sosyal medya kullanımı; kültürel miras ve kültürel ekonomi için dijital envanter sistemlerinin oluşturulması ve geliştirilmesi; çeviri, altyazı ve dublaj da dahil olmak üzere kitapların(ilk baskıları dahil), filmlerin(kısa filmler ve animasyonlar dahil), belgesel materyaller, edebi
eserler(Örneğin kısa öyküler, dergiler, tiyatro senaryoları) ve benzerlerinin üretimi; çalışma ziyaretleri; yayınların, süreli yayınların, broşürlerin, el kitaplarının(en iyi uygulamalar dahil) geliştirilmesi ve üretimi.
Haber : Önder Balıkçı