LOKANTACILAR HÖŞMERİM FESTİVALİ YAPMAK İSTİYOR
Balıkesir Lokantacılar ve Benzerleri Esnaf Sanatkarları Odası Başkanı Hasan Yıldız oda tarafından alınan ve Balıkesir´e kazandırılan coğrafi işaretli höşmerim tatlısıyla ilgili açıklama yaptı.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Eylül 2018 - Çarşamba 17:05
Güncelleme: 05 Eylül 2018 17:05
LOKANTACILAR HÖŞMERİM FESTİVALİ YAPMAK İSTİYOR

Başkan Hasan Yıldız Balıkesir´e gelen misafirlerin höşmerim tatlısının lezzetine hayran kaldığını artık höşmerimin tescillendiğini ifade etti.
Yıldız ?Höşmerim tatlısı deyince Balıkesir, Balıkesir deyince höşmerim tatlısı akla geliyor. 2011 yılında höşmerim tatlısının tescillenmesi adına başvurduk, höşmerim tatlısı ustalarına teşekkür ediyorum. Höşmerim bir bebeğin doğumunda, asker eğlencesinde, düğünlerde, nişanlarda ve sosyal faaliyetlerde yer alıyor. Bizde tatlımıza sahip çıkmak ve daha sonra kimse sahiplenmesin diye coğrafi tescil için çalışma başlattık. 2015 yılında coğrafi işaret belgesini aldık. Bugün dünyanın neresinden höşmerim tatlısı yapılırsa yapılsın Balıkesir höşmerim tatlısı işaret belgesi kullanıyorsa bizim standartlarımızda yapılması gerekiyor. Balıkesir höşmerim tatlımız kendimize öz bir tatlı. Balıkesir Lokantacılar Esnaf Odası olarak tatlımıza sahip çıktık. Şimdi hedefimiz tatlının lansmanını yapmak. Balıkesir´de höşmerim festivali yapma hayalimiz var. Bu tatlının yaşaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Coğrafi işaret gıdada Balıkesir´de ilk ve tek. Daha sonra Susurluk tostu, ayranı ve kuzusu ile ilgili belge çalışması oldu. Biz üzerimize düşen görevler olduğunu biliyor ve bu konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız? dedi.
Haber Merkezi

  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ