Tarih: 28.09.2021 18:51

LÖSEV’den sessiz isyan

Facebook Twitter Linked-in

Uluslararası Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı’nda LÖSEV, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği “Sessiz Etkinlik” ile dünyada her 3 dakikada 1 çocuğun kanser tanısı alıp % 80’ninden fazlasının tedavi olamadığına dikkat çekti. Ayrıca dünyadaki “Altın Sarısı ile Dünyayı Aydınlat” etkinliğine de Türkiye’deki birçok sembol ve tarihi bina LÖSEV önderliğinde destek verdi. 
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, kendini çocukluk çağı kanseri ile mücadeleye adamış uluslararası birçok örgüt ile birlikte, Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Ayı olan Eylül ayında 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirecekleri “Sessiz Etkinlik” ile önemli bir farkındalığa imza attı. Değişen ve artık bir sorundan çok kriz haline gelen iklim olaylarının kanser vakalarının artmasına büyük etki ettiğini belirten LÖSEV, kanser ve çevre bilincinin bir bütün olduğunu vurgulamak üzere geçtiğimiz gün 9 ilde bir araya geldi. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Eskişehir, Kayseri ve Samsun’da eş zamanlı olarak toplanan LÖSEV gönüllüleri gerçekleştirdikleri “Sessiz Etkinlik” ile daha sağlıklı bir yaşam alanının önemine, kanserden kurtarılmış sağlıklı bir geleceğe dikkat çekti. Çok sayıda gönüllünün ellerinde pankartlarla katıldığı etkinlikte “DOĞA EN BÜYÜK GÖNÜLLÜMÜZ” diyen aktivistlerin sessiz isyanı drone kameralar ile havadan kayıt altına alındı. 
“Bir hayat daha yok”; İklim krizi sebebiyle yaşanan afetlerin kanser artışındaki etkisine dikkat çekmek isteyen LÖSEV yetkilileri yayımladıkları bildiride şunları kaydetti: “Dünyada her yıl 0-19 yaş aralığında ki 400.000’den fazla çocuk ve ergen, Türkiye’de ise her yıl 8.000’den fazla çocuk kanser tanısı alıyor. Pandemi sırasında bile, çocukluk çağı kanserleri, dünyadaki çocuklar için hastalık kaynaklı ölümlerin bir numaralı nedeni olmaya devam ediyor. Yetişkinler için ortalama kanser teşhis yaşının 66, çocuklar için ortalama tanı yaşı ise 6. Artık bir sorundan çok kriz haline gelen iklim olaylarının kanser vakalarının artmasına etkisi büyük. Doğanın sağlık için önemini vurgularken gönüllülerle birlikte sağlıklı yaşam adına adımlar atarak, bizlere düşen en büyük görevin gelecek kuşaklara yaşanılabilir, kansersiz bir dünya bırakmak olduğunun altını çizmek isteriz.” 
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —