Maaşı düşen SGK´ya ihbar ediyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, ölen babalarından maaş alabilmek için anlaşmalı boşanma yaptığı belirlenen 350 kişinin maaşlarının kesildiğini ve yasal faiziyle birlikte geri istendiğini söyledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 22 Nisan 2016 - Cuma 06:50
Güncelleme: 22 Nisan 2016 06:50
Maaşı düşen SGK´ya ihbar ediyor

Yavuz, emekli aylığı alan bir sigortalının ölümü halinde maaşının resmi nikahlı eşi ve belirtilen şartları taşıyan kız çocuklarına dul ve yetim aylığı olarak bağlandığını ifade etti.
Babalarından dul ve yetim aylığı almak isteyen kız çocukların bazen bu hakkı suistimal edebildiğini belirten SGK İl Müdürü Yavuz, ?Muvazaalı yani anlaşmalı boşanma dediğimiz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Babasının maaşını almak isteyen kız çocukları eşlerinden resmi olarak ayrılıyor ama karı koca hayatını devam ettiriyor. Böyle durumlarda aldığı maaşı azalan anneler kızlarını, ya da kardeşler birbirlerini SGK´ya ihbar ediyor. İhbar üzerine görevlilerimiz araştırma yapıyor. Eğer gerçekten anlaşmalı boşanma tespit edilirse bağlanan maaş kesiliyor ve o güne kadar ödenen para yasal faizi ile geri alınıyor? dedi.
Konya´da, üç yılda anlaşmalı boşanma iddiasıyla 884 şikayet geldiğini dile getiren SGK İl Müdürü Yavuz, 440 ihbarın sonuçlandırıldığını, anlaşmalı boşanma yaptığı belirlenen 350 kişinin maaşının kesildiğini, şikayetlerin yarısından fazlasının Ereğli ilçesinden geldiğini sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Maaşı düşen ihbar ediyor
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı