Mahkeme Taş Ocağı için verilen ‘ÇED olumlu’ raporunu iptal etti
İzmir 6. İdare Mahkemesi, Ayvalık ve Bergama İlçeleri sınırları içinde bulunan çam fıstığı ile ünlü Kozak Yaylası’ndaki İdeal Stone Maden ve Otomotiv Sanayi Şirketi tarafından granit ocağı işletmesi ve kırma eleme tesisi projesini
Bölge Haberleri
Yayın: 23 Şubat 2022 - Çarşamba 17:44
Güncelleme: 23 Şubat 2022 17:44
Mahkeme Taş Ocağı için verilen ‘ÇED olumlu’ raporunu iptal etti

İzmir 6. İdare Mahkemesi, Ayvalık ve Bergama İlçeleri sınırları içinde bulunan çam fıstığı ile ünlü Kozak Yaylası’ndaki İdeal Stone Maden ve Otomotiv Sanayi Şirketi tarafından granit ocağı işletmesi ve kırma eleme tesisi projesinin kapasitesi artışı için verilen “ÇED olumlu” kararını iptal etti. 
Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Tabiat Derneği tarafından Ayvalık İlçesi Bağyüzü ile Bergama’nın Aşağıcuma ve Hacıhamzalar mahallelerinde, İdeal Stone Maden ve Otomotiv Sanayi Şirketi tarafından Granit Ocağı İşletmesi (Kapasite Artışı) ve Kırma Eleme Tesisi projesi için verilen “ÇED olumlu” kararının iptali için ortaklaşa açılan davada, İzmir 6. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, mahkemenin verdiği iptal kararının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gözde turizm beldesi olan Ayvalık ve Kuzey Ege’deki tüm bölgenin, güzelliğinin, estetiğinin, doğallığının bozulmaması için mücadeleye devam etmeye kararlı olduklarını bildirdi. 
Ayvalık’ı gelecek kuşaklara, Ata’larından aldığı gibi emanet etmenin sorumluluğunu ve yükünü omuzlarında taşıdıklarını vurgulayan Başkan Ergin, iptal kararının, benzer girişimde bulunmak isteyenlerin hevesini kursağında bırakacağını belirtti. 
Karakoç Deresi’nin sulak alan statüsünde kalması, pirina kokusu yayan fabrikanın önlem alması, Karaayıt’ın madencilere depo olmaması için, göreve geldikleri günden beri mücadele ettiklerini hatırlatan Başkan Ergin,”Mücadeleyi aksatmaksızın sürdürmeye devam edeceğiz. Birlikte mücadele yürüttüğümüz Bergama Çevre Platformu ve Burhaniye Çevre Platformu’ndaki arkadaşlarımıza ve yaşam savunucusu dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 
Haber Merkezi

  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

2

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

3

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

4

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

5

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

6

Başkan Akın 2025 yılı çalışmalarını değerlendirdi

7

Manyas Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı