Maliye´den Hurda araç sahiplerine müjde
Taşıtlarını 31 Aralık 2014 tarihine kadar hurdaya çıkartanlara tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarını kaldırdı.
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Ağustos 2012 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 08 Ağustos 2012 00:00
Maliye´den Hurda araç sahiplerine müjde
Taşıtlarını 31 Aralık 2014 tarihine kadar hurdaya çıkartanlara tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarını kaldırdı.
Maliye Bakanlığı´nın Resmi Gazete´de yayımlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği´nde, daha önce hurdaya çıkartılacak olan araçlar için öngörülen 1985 ve daha eski model şartı, 1990 ve daha eski araçlar şeklinde düzenlendi. Hurda araçlar için tanınan süre ise 31 Aralık 2014 olarak ilan edildi.
Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği´ne göre, model Yılı 1990 ve daha eski olan taşıtlara İlişkin yapılacak işlemde, taşıtlarını en geç 31Aralık 2014 tarihine kadar il özel idarelerine veya Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesi Müdürlüğü hurda müdürlüklerine teslim ederek, Karayolları Trafik Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak taşıtlarını hurdaya çıkarmak suretiyle kayıt ve tescillerini sildirmeleri halinde, tescil kayıtları silinen taşıtlarına ilişkin olarak 31 Aralık 2014 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 28 Şubat 2009 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari para cezaları alınmayacak.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi