Maliye Bakanı Şimşekten MHPli Buluta cevap
MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulutun, Başbakan Erdoğana makam araçları ile ilgili verdiği soru önergesine Maliye Bakanı Şimşekten cevap geldi.
Bölge Haberleri
Yayın: 23 Eylül 2013 - Pazartesi 00:00
Güncelleme: 23 Eylül 2013 00:00
Maliye Bakanı Şimşekten MHPli Buluta cevap
MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut`un, Başbakan Erdoğan`a makam araçları ile ilgili verdiği soru önergesine Maliye Bakanı Şimşek`ten cevap geldi.
MHP Milletvekili Bulut önergesinde; Kamu da taşıt saltanatına son vermek ve resmi araçlarının özel işlerde kullanılmasının önüne geçilmesi açısından uydu takip sisteminin kullanılması gerektiği ve araçlara yapılan giderlerin önüne geçilmesi isterken, MHP`li Bulut`un önergesi ile kamuya hizmet veren makam araçlarına uydudan takip sitemi getirildi.
Bulut, önergesinin devamında; Ülkemizde kiralama usulü hariç devlete ait 193 bin 425 adet otomobil, minibüs ve otobüs gibi resmi araç bulunduğunu ve  "Türkiye resmi araç sayısıyla dünyanın en zengin ve gelişmiş ülkelerinden Almanya ve Japonya`yı 20`ye katlandığını, bu lüks araçların çoğu da hizmet yerine makam aracı olarak kullanıldığına da yazılı soru önergesinde yer vermişti.
MHP Milletvekili Bulut`un soru önergesine, Maliye Bakanının cevabında 2012 yılı itibariyle kamuda araçların yıllık yakıt ve yağ giderlerinin 1 milyar 698 milyon liraya ulaştığı, taşıtların amaçları doğrultusunda kullanılması sağlanarak, özel işlerde kullanımı engelleneceği ifade edilerek bu şekilde, Akaryakıt denetiminin yapılabileceğini ve Kamu kaynaklarının israf edilmesinin önüne geçileceği kaydedildi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.4 ° / 11.1 ° Şiddetli yağmurlu
1

F-16’LAR 2026’NIN İLK GÜNÜNDE GÖK VATAN SEMALARINDA

2

Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Germiyan: “Kadına şiddet, işkenceye dönüştü”

3

Elif Kumal Son Yolculuğuna Uğurlandı

4

Elif Kumal’ın aracı gölden çıkarıldı!

5

Elif Kumal'ın cansız bedeni bulundu

6

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

7

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek