Manyas'ta Sağlıklı buzağılar için kaliteli tohum kullanılacak
Manyas Süt Üreticileri Birliği bölgede önemli bir yere sahip süt sığırcılığının gelişmesi amacı ile yüksek kaliteli tohum kullanılmasını teşvik edecek.
Bölge Haberleri
Yayın: 31 Ekim 2012 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 31 Ekim 2012 00:00
Manyas
Manyas Süt Üreticileri Birliği bölgede önemli bir yere sahip süt sığırcılığının gelişmesi amacı ile yüksek kaliteli tohum kullanılmasını teşvik edecek. 
Suni tohumlama ve küpeleme işlerinin 23 yerleşim yerinde Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin belirlediği veterinerler tarafından gerçekleştirildiği, 16 köyde ise henüz kooperatif bulunmadığı için bu köydeki besicilerin sağlıklı buzağılara sahip olmaları ve kaliteli suni tohumlama yapılabilmesi çalışmaları başlatıldı.
Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman, 16 köyün muhtarı ile yaptığı toplantıda üreticilerin bireysel olarak değil, birliğin sözleşme yapacağı veterinerler ile suni tohumlama ve küpe takma işlemlerini yapacağını bu konuda bu köyleri ziyaret ederek konu hakkında bilgilendirme yapılacağını söyledi.
"Amaçlarının yüksek kaliteli tohumları daha uygun fiyatlarla temin ederek sözleşme yapacağımız serbest veterinerler aracılığı ile dişi hayvanlara uygulatmaktır şeklinde konuşan Karaman, "Bedelini de biz veterinerlere her ay sonunda ödeyeceğiz ve üreticilerin süt bedellerinden keseceğiz. Veterinerler ve üreticiler için de bu uygulama çok iyi olacak, üreticimizde sağlıklı buzağılara sahip olacaktır." dedi.
Süleyman Özaydın
Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 21.1 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.5 ° / 13.3 ° false
1

Bir Vizyonun Öncüsü: Çetin Günay ve Kalitenin Adresi

2

Heka Store: Aydınlatmanın Zarif Dokusu ve Ahşabın Sıcaklığı

3

Güzelliğin Yeni Dili: TAKMA TAKMA ile Kendinizi Özgürce İfade Edin

4

Marmarabirlik ürün alım fiyatlarını açıkladı

5

Halit Yukay'ın ölümü hakkında iddianame hazırlandı

6

BANÜ’de “doğaya nefes” etkinliği

7

Bağımsız Türkiye Partisi’nden Bandırma’da sempozyum