Tarih: 27.06.2018 18:32

Manyas Ekonomisi Masaya Yatırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Kaplıca Turizmi İlçeye Girdi Sağlar
İlçe ekonomisinin masaya yatırıldığı toplantıda hazır bulunan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, Manyas Mal Müdürü Vekili Aslı Eren, Ziraat Bankası Manyas Şube Müdürü Tuğba Özkorkmaz, Tamek Gıda ve Konsantre San. Tic. A.Ş. ve AB Gıda San. Tic. A.Ş. yetkilileriyle bir süre sohbet Kaymakam Akduman, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın´dan Manyas´ta faaliyetlerine devam eden termal tesis hakkında bilgi aldı. Termal Tesislerin bulundukları yörelre önemli bir turizm girdisi sağladığını dile getiren Akduman "Termal tesisiler bulundukları ilçelere gerçektende önemli bir gelir sağlar. BizimdeManyas´ta böyle bir tesisimiz var. Bu konuda yoğunlaşılıp önemli adımlar atılırsa kaplıca turizmini ilçemizde yeniden hareketlendirmiş oluıruz. Bu konu hakkında belediye veyabüyükşehir belediyesiyle ortak bir çalışma yapılabilir."diye konuştu.
Çeltik Ekiminden Domatase Geçiş
İlçede bulunan fabrikaların yetkilileriyle de görüş alış verişinde bulunan Manyas Kaymakamı Emrah Akduman, Tamek Gıda ve Konsantre San. Tic. A.Ş. yetkililerine ilçemizde çeltik ekimine yoğunlaşılan tarım arazilerinin tekrar domates ekimine geçiş yapılabilmenin mümkün olabileceğine değindi. Firma yetkilileri ise bu geçişin kolay olmadığını ancak nakliye ve hammadde girdilerinin tekrar hesaplanarak tekrar salça fabrikasının faaliyete geçirilmesi konusunu gündemlerine alacaklarını belirtti.
Çiftçi Sayımız Her Sene Azalıyor
Kaymakam Akduman, çiftçilere verilen kredilerle ilgili de Manyas Ziraat Bankası Şube Müdürü Tuğba Özkorkmaz´dan bilgi aldı. Banka Müdürü Özkorkmaz çiftçi sayısında her sene azalma olduğunu kredi kullanan çiftçilerin ise 1 dönümlük araziye 10 dönümlük kredi kullanarak ödemelerini düzenli yapamadığını belirtirken şöyle konuştu ; Çevre ilçelerde ki tarım arazileri çok pahalı olamsından dolayı yurt içi ve yurt dışı yatırımcıları şuan gözlerini Manyas topraklarına dikmiş durumdalar. Bu yatırımcılar civar ilçelerden daha cazip fiyatlarla Manyas´ın topraklarını topluyorlar. Tabii köylüde toprak artık para yapmaz mantığıyla topraklarını bu yatırımcılara satıyor. Hal böyle olunca da her sene çiftçi sayısında 300´e yakın bir azalma gözlemlenmekte. Yapılan bu satışlar sonrasında köylülerden satın alınan topraklarda işlenen mahsulün girdisi de Manyas´da kalmıyor. Bizim biran önce Manyas´ta ekilen tarım arazilerinin girdilerini yine bu ilçede tutacak faaliyetler yapmalıyız. Aksi takdirde bundan bir kaç yıl sonra ilçede çiftçi kalmayacak."
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —