Manyas Barajı’nda Tehlike :
Su Seviyesi Düştü, Tarımda Kısıtlama Gündemde
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Aralık 2025 - Pazartesi 00:36
Güncelleme: 15 Aralık 2025 11:06
Manyas Barajı’nda Tehlike :

Manyas ve çevre ilçelerin sulama ihtiyacını karşılayan Manyas Barajı ve Manyas Gölünde su seviyelerinin kritik düzeye inmesi, bölgede tarımsal üretimi tehdit ediyor. Barajdaki doluluk oranı yüzde 30’a kadar gerilerken, özellikle su ihtiyacı yüksek ürünlerde kısıtlama ihtimali gündeme geldi.

Türkiye genelinde etkili olan kuraklığın Manyas’ta da ciddi sonuçlar doğurduğunu belirten yetkililer, tarımsal sulamada yaşanan sıkıntıların bazı ürünlerde zorunlu düzenlemeleri beraberinde getirebileceğini ifade etti.

Yetkililer, “Baraj seviyeleri kritik durumda. Yağışların beklenen düzeyde olmaması nedeniyle bazı ürünlerde kısıtlama kaçınılmaz hale gelebilir” açıklamasında bulundu.

Manyaslı üreticiler ise gözünü kış aylarına çevirdi. Ocak ve şubat aylarında beklenen yağışların gerçekleşmesi halinde baraj seviyesinin yeniden toparlanabileceği ve kısıtlamaların hafifleyebileceği belirtiliyor.

Anahtar Kelimeler: Manyas Barajı’ Tehlike :
  • Cumartesi 16.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.5 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 14.5 ° / 5.4 ° false
1

“İyi ki Varsın Derneği” alkışı hak ediyor!

2

Sinevizyon krizi büyüdü: AK Parti’den “Had bildiririz” çıkışı

3

Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 103. yılı kutlandı

4

Etispor antrenörü Sarı: “Biz sistem takımıyız”

5

Etispor Kulübü Başkanı Artun: “Daha da iyi sonuçlar alabilirdik”

6

Bandırmaspor Teknik Direktörü Gürsel: “Ligde her maç zor

7

Spor Bilimleri Fakültesi yeni atılımlara doğru!