Manyas çiftçisine nakdi yağlı tohum kredisi
Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi, ortaklarına 2013 yılı ekim dönemi öncesi nakdi kredi kullandıracak.
Bölge Haberleri
Yayın: 07 Mart 2013 - Perşembe 00:00
Güncelleme: 07 Mart 2013 00:00
Manyas çiftçisine nakdi yağlı tohum kredisi
Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi, ortaklarına 2013 yılı ekim dönemi öncesi nakdi kredi kullandıracak.
Kooperatif Başkanı Sadettin Kalpakçı, yaptığı açıklamada, ayçiçeği ekimi öncesi tarla hazırlıklarına katkı sağlamak ve yağlık ayçiçeği üretimini teşvik etmek amacıyla nakdi destekleme kredisi kullandırılacağını söyledi.
Kalpakçı, 2012-2013 dönemi ayçiçeği alım kampanyasında rekolte beyannamesi vererek en az bir ton yağlık ayçiçeği ürünü teslim etmiş, halen kısa ve uzun vadeli vadesi geçen borcu bulunmayan ortaklara, teslim ettiği ürünle doğru orantılı destekleme kredisi ödemelerine başlandığını belirterek, "% 50 ürün taahhüdünü yerine getiren ortaklarımıza ton başına 150, bu taahhüdü yerine getirmemiş ortaklarımıza ise ton başına 75 lira tutarındaki kredilerin vadesi ise 30 Eylül 2013`de başlayacak" dedi. 
Kooperatif olarak ayçiçeği ve mısır tohumluk satışlarına başladıklarını dile getiren Kalpakçı, kısa zamanda süt ve besi sığırcılığı yapan yetiştiriciler ve ortaklar için de yem satışlarına başlanacağını bildirdi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 9.9 ° / 3.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 4.4 ° false
  • Pazar 15.4 ° / 6.8 ° false
1

ERDEK LİMANI’NDA BAĞLI TEKNE BATTI

2

Marmarabirlik üreticisine 860 milyon TL ödeyecek

3

Başkan Aydın Dinçer’den Marmara Adası Halkına İndirimli Yolculuk Müjdesi

4

Erdek’e yeni Adalet Sarayı

5

15 yaşında felç olan çocuğun babasının feryadı:

6

Eski başkan Sarı: “Ak Parti ile CHP’nin farkı yok”

7

Denizcilik Fakültesi Dekanı Kılıç: “Marmara, endüstriyel değeri bulunan çok önemli bir iç denizdir”