Manyas’ta İnsansız Hava Aracı Düştü
Manyas ilçesine bağlı Salur Mahallesi’nde boş bir araziye insansız hava aracı (İHA) düştü.
Bölge Haberleri
Yayın: 20 Aralık 2025 - Cumartesi 14:37
Güncelleme: 20 Aralık 2025 14:40
Manyas’ta İnsansız Hava Aracı Düştü

Manyas ilçesinde 10 gün önce tarlaya düşen paraşütü açık insansız hava aracının (İHA), incelenmek üzere Ankara'ya götürüldüğü bildirildi.

Manyas ilçesi kırsal Salur Mahallesi'nde tarladan gelen sinyal sesini duyan mahalle sakinleri, paraşütü açık bir insansız hava aracıyla karşılaştı. Mahalleli durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirirken, olay yerine Jandarma Komutanlığı'na bağlı istihbarat, bomba imha, olay yeri ve köpekle arama ekipleri geldi. İHA, olay yerindeki ilk incelemenin ardından askeri araca yüklenerek detaylı inceleme için Ankara'ya götürüldü.

'ÜZERİNDE YAZI, BAYRAK VEYA AMBLEM YOKTU'

Salur Mahallesi Muhtarı Alaattin Öncel, "Geçtiğimiz hafta mahalle sakinleri, buğday tarlalarından gelen sinyal sesinden şüphelenerek bir İHA buldu. İHA'nın arıza nedeniyle düştüğünden şüphelendik ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdik. Paraşütü açılmış halde duran İHA'yı jandarma ekipleri inceledi. İHA üzerinde özel eğitimli köpekler bomba aradı. Sonunda üzerinde herhangi bir yazı, bayrak ve amblem olmayan İHA'yı incelemek üzere Ankara'ya götürdüler" dedi.

Haber: Taygun Ertan 

Anahtar Kelimeler: Manyas’ İnsansız Aracı Düştü
  • Perşembe 15.3 ° / 6.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 14.6 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Akın: “Deprem gerçeği unutulmamalıdır”

2

YEMMAK Teknik Müdürü Yazıcı: “Yabancı sermaye ülkemize gelmiyor”

3

Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu Müdürü Cumhur Duru

4

Elif Kumal'ın otopsi raporu çıkt

5

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonlarında 17 tutuklama

6

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi EMITT yolcusu

7

AK Parti Marmara İlçe Başkanlığı’na taşlı saldırı düzenlendi