Manyasta su paraları muhtarların kimyasını bozdu
Köylerde su ücretlerinin tahakkuk etmesiyle, köy muhtarlarının uykularını kaçmaya başladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 10 Ağustos 2012 - Cuma 00:00
Güncelleme: 10 Ağustos 2012 00:00
Manyasta su paraları muhtarların kimyasını bozdu
Köylerde su ücretlerinin tahakkuk etmesiyle, köy muhtarlarının uykularını kaçmaya başladı.
Manyas köylerinin muhtarlarının çoğunluğu köylerindeki vatandaşların kullandıkları su bedellerini ödememelerinden dolayı düştükleri sıkıntılı durumlar nedeni ile uykularının kaçtığını söylüyorlar.
Köy muhtarlarının su bedellerini toplayamamalarından dolayı elektrik paralarını ödeyemediklerini bu nedenle de  evlere su veren pompaların elektriklerinin UEDAŞ tarafından kesildiğini dile getirildi.
Köy muhtarları "Su paralarından çok dertliyiz. Bir türlü su paralarını rayına oturtamadık. Kaymakamlık bizi sıkıştırıyor. Bu konuda 7 Ekim 2010 tarihinde yayımlanan bir yönetmelik var. Köy içme suyu tesisleri Bakım ve Onarım işletmesi ile ilgili yönetmeliğin kesin hükümleri var. Bunları uygulasak köyde bir numaralı düşman oluruz ama diğer yandan vatandaş bize hiç yardımcı olmuyor. Yönetmelik suyun tonunu belirlemiş ama sonuçta vatandaşımız bir türlü su bedelini getirip ödemiyor. Birde yaşlı dul bayanlar var bunlar zaten devlet tarafından çoğunun bakımı üstlenilmiş fakat belki bir dönüme yakın bahçe yapıyor ve suluyor. Su parasına gelince başlıyor ağlanmaya, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Böyle giderse yakın zamanda tüm köylerin suları elektrik borçları yüzünden kesilir. Şimdi artık elektrik özelleşti, adamın gözünün yaşına bakmıyorlar. Elektriğini kesip, gidiyorlar. Biz köylümüzün bize sahip çıkmasını istiyor ve su bedellerini biran önce ödemelerini bekliyoruz. Aksi halde bizde her ne kadar gönlümüz razı olmasa da yaptırım uygulamak zorundayız. Yoksa arada biz muhtarlar büyük zarar göreceğiz. Eğer köylerimizde ki vatandaşlarımız bizim zarar görmememizi istiyorlarsa lütfen biran önce su paralarını ödesinler, sayacı olmayan hala varsa biran evvel taktırsın." diye konuştular.
Süleyman Özaydın
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım