Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Manyas’ta üniversite öğrencileri sorunlarına çözüm bekliyor

Manyas’ta üniversite öğrencileri sorunlarına çözüm bekliyor

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Manyas Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ilçede yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Manyas Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ilçede yaşadıkları sorunları dile getirdi. 
Güzel ülkemizin dört bir yanından üniversite eğitimi almak için ilçemize gelen öğrenciler çok büyük sorunlarla karşılaştıklarını dile getirdiler. 
Manyas’ta kalacak yer sıkıntısı başta olmak üzere yeme içme, ulaşım ve güvenlik sorunu yaşadıklarını söyleyen üniversite öğrencileri, konutlara ait kira fiyatlarının denetlenmesi gerektiğini kaydettiler.
Manyas’ta kalacak yer bulamayan bir kısım öğrenci, ilçeye bağlı kırsal Kızık Mahallesi’nde bulunan özel bir tesiste kalmak zorunda kaldıklarını, burada kalan öğrencilerin ise kandırılarak çağ dışı muameleler gördüklerini iddia ettiler. 
Söz konusu özel tesiste kalan öğrenciler, gazetemize yaptıkları açıklamada, “Bizler Manyas’a ülkemizin dört bir yanından eğitim hayatımıza devam etmek için geldik. Ancak burada inanılmaz bir muamele ile karşılaştık ve karşılaştığımız manzara karşısında sesimizi duyuracağımız bir makam bulamayınca son çare olarak gazetelere açıklama yapma gereği duyduk. Bizim kaldığımız tesis üniversite yerleşkesine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta. Bizleri buraya yerleştirirken düzenli servis olduğunu söyleyerek kandırdılar. Bizler okulumuza gitmek veya şehir merkezinden alışverişimizi yapmak istediğimiz zaman taksiyle gidip gelmek mecburiyetinde kalıyoruz. Kaldığımız tesiste kimi zaman 3-4 gün su ve elektrik olmuyor. Isınma deseniz girerken bize alttan ısıtma var diye kandıran işletme yetkilileri şu anda buz gibi evlerde yatmamıza arıza var diyerek bizleri oyalıyor. Kaldığımız evlerde hayvan bağlansa durulamayacak vaziyette. Bizlere kimse yardımcı olmuyor. Yetkililerden bizimle iletişime geçilip buradan kurtarılmamızı istiyoruz.” diye konuştu.  
Manyas merkezde ise ev kiralamak isteyen öğrencilerin fahiş kira fiyatları karşısında ellerinin kollarının bağlandığını ifade eden öğrenciler, “Manyas’ta merkezde veya TOKİ konutlarının bulunduğu alanda iki üç arkadaş ev tutmak istediğinde 3 bin lira kira bedelleriyle karşı karşıya kalıyor. Manyas’ın üniversite öğrencilerine karşı para gözüyle bakması çok can acıtı bir olay. Bizler buraya eğitim almaya geldik. Sosyal ve kültürel hiçbir aktivite şansı bulamadığımız bu şirin ilçede bizlerden istenilen kira bedelleri çok fazla. Bu bedellerin yetkili kurumlarca denetlenmesini istiyoruz.” şeklinde serzenişte bulundular. 
Yine KYK Kız Yurdu’nda kalan kız öğrencilerin yaptığı açıklamada ise her gece korkuyla dışarı çıktıklarını belirtirlerken, “KYK Kız Yurdu’nun bulunduğu alanda araçlarıyla geçenler ışıklarda durarak bizlere ağza alınmayacak sözler söyleyerek tacizde bulunuyorlar. Gecenin geç saatlerinde motor ve egzoz sesleriyle inanılmaz gürültü kirliliği oluşturarak uyku uymamızı imkansız hale getiriyorlar. Gece bir markete gitmek durumunda kaldığımızda ise sürekli sözlü tacizlerle karşılaşıyoruz. Bizler yurdumuzun bulunduğu güzergahta daha fazla güvenlik görevlisi görmek ve güvende olduğumuzu hissetmek istiyoruz.” diyerek sözlerine eklediler.  
 Haber : Taygun Ertan
 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı