Balıkesir´in markalaşması için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Marka Şehir Balıkesir projesi lansmanının ardından Balıkesir´in ikinci marka teması ?Gastronomi Şehri Balıkesir? olacak.
Türkiye´nin en güzel şehirlerinden biri olan Balıkesir´i bir marka şehre dönüştürmek hedefiyle başlatılan ?Marka Şehir Balıkesir? projesi lansmanının ardından, markalaşma yolculuğu gastronomi şehri olma iddiasıyla devam ediyor.
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) işbirliğiyle gerçekleştirilen ?Gastronomi Şehri Balıkesir? projesinin ilk adımı protokol imzalarının atıldığı törenle başladı.
Balıkesir´in gastronomik zenginliklerini ilk etapta Türkiye´ye, sonrasında ise tüm dünyaya tanıtmak isteyen Balıkesir Valiliği öncülüğündeki diğer paydaşlar, güçlerini ?Lezzet Dolu Balıkesir? sloganıyla ?Gastronomi Şehri Balıkesir? projesi için birleştirdi.
Bu kapsamda hazırlanan ?Gastronomi Şehri Balıkesir Projesi?nin protokol imzaları 26 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen bir törenle atıldı.
İmza töreninde Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve diğer paydaşların temsilcileri yer aldı.
İmza töreni öncesinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı Turizm Birim Başkanı Candan Şahin, Balıkesir Gastronomi Şehri Olma yolunda konulu sunumu gerçekleştirdi.
Sunum sonrasında toplantıda etkili bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, hazırlığına başlanan bu ikinci proje ile Balıkesir´in gastronomik değerlerinin araştırılması ve bu değerlerin ticarileştirilerek turizm öğesi haline getirilmesin hedeflendiğini söyledi. Balıkesir´in gastronomi dalında başarılı ve sürdürülebilir bir Marka Şehir olabilmesi için yapılacak en önemli çalışmalardan birinin ise Balıkesir´in UNESCO ağlarına dahil edilmesi olduğunu işaret eden Vali Şıldak ?Gastronomi turizmi, sezondan bağımsız şekilde yılın her döneminde turizmden gelir elde edebilmek için önemli bir araçken tarımsal üretimi, gıda sanayisini, hizmetler ve konaklama sektörü gibi istihdam yoğun sektörleri tetikleyebilen önemli bir araçtır. Bu projeyle Balıkesir bir yol haritası belirlemiş olacak. Balıkesir´de önemli işler yapıyoruz. Bu çalışmaya güç birliği ve irade ile çıkıyoruz. Balıkesir sağlam adımlarla marka şehir olma yolunda ilerliyor.? diye konuştu.
İmza töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, enerjilerinin ve iddialarının yüksek olduğunu ifade etti.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş konuşmasında, ?Fakültemizde yer alan bölümlerimizden biri de Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüdür. Üniversitemiz ve şehrimizi bu projeyle de birleştirmek istiyoruz. Şehrimizdeki gastronomi turizminin gelişmesi için hocalarımız ile Balıkesir´e destek vereceğiz.? şeklinde konuştu.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ise konuşmasında, Gastronomi konusunda Balıkesir´in ön plana çıkarabileceğini belirtti.
Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, bu projeye oda olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini açıkladı.
Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş, Balıkesir Ticaret Borsası olarak Balıkesir Kuzusu´na 2018 yılında coğrafi işaret aldıklarını hatırlatıp, Türkiye´de ilk defa olmak üzere güvenli gıdanın önemine binaen üreticiden tüketiciye bir takip sistemi kurma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan İskender´de toplantıdaki konuşmasında, Ajans olarak bu işin teknik kısmında yer alacaklarını dile getirdi.