Marmara ve Avşa okullarında deprem ve yangın tatbikatı
Marmara İlçesi´nde Sivil Savunma Günü Haftası etkinlikleri kapsamında Marmara ve Avşa´daki okullarda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.
Erdek Haber
Yayın: 04 Mart 2019 - Pazartesi 19:03
Güncelleme: 04 Mart 2019 19:03
Marmara ve Avşa okullarında deprem ve yangın tatbikatı

Marmara İlçesi´nde Sivil Savunma Günü Haftası etkinlikleri kapsamında Marmara ve Avşa´daki okullarda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.
Marmara ile Avşa Adalarında öğrencilerin öğrenim gördüğü okullarda düzenlenen tatbikat öncesi, öğrencilere deprem ve yangın anında neler yapılacağı anlatıldı.
Uygulamalı olarak gerçekleştirilen tatbikatta yaralanan öğrencilere 112 Acil Servis ekipleri müdahale ederken, okul bahçelerinde yakılan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Marmara İtfaiye Grup Amirliği´ne bağlı ekiplerce okullarda gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatları hakkında yapılan açıklamada, ?Çocukların afet durumunda neler yapmaları gerektiğini öğrenmeleri açısından tatbikatın önemli olduğu belirtilirken, "Deprem, yangın ve acil durumlarla ilgili bir haftanın içerisindeyiz. Okullarımızda öğrencilerimiz anı ve o heyecanı yaşasın istedik. Bu bilinç ve kültürün oluşması amacıyla acil durumlarda ne yapılacağını bilmeleri, hangi numaralara ulaşmaları gerektiğini ve tahliye kanallarını öğrenmeleri amacıyla bu tatbikatları yaptık.? açıklamalarında bulunuldu.
Haber : Tuncay Ertan

  • Cumartesi 24.2 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.9 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Balıkesir Odaları ve Borsaları İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

2

Ziraat Odası Başkanı Saçıl’dan zeytinde fiyat çağrısı

3

Küçük Yaşta Büyük Duyarlılık: 6 Yaşındaki Muhammed Emir’den Filistin’e Anlamlı Bağış

4

1.Balıkesir Kitap Fuarı coşkuyla açıldı

5

Meriç Başaran’a “Yaşam Boyu Onur Ödülü”

6

Bordo Basket’te radikal karar Genel menajer ve baş antrenörle yollar ayrıldı

7

Dr. Panç: “Bandırma artık üvey evlat muamelesi görmemelidir”