Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Marmara Adası Mal Müdürlüğü kapatılıyor

Marmara Adası Mal Müdürlüğü kapatılıyor

Marmara Adası’ndaki Mal Müdürlüğü’nün, tasarruf önlemleri kapsamında kapatılması kararı tepki yarattı.

Marmara Adası’ndaki Mal Müdürlüğü’nün, tasarruf önlemleri kapsamında kapatılması kararı tepki yarattı.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, karara tepki gösterdi

Sarı, Marmara Adası’nın AKP iktidarından yaşamlarını kolaylaştıracak adımlar beklediklerini belirterek, “‘Tasarruf tedbirleri adı altında vatandaştan elinizi ayağınızı çekmeyin” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, tasarruf tedbirleri kapsamında kapatılacak olan Marmara Mal Müdürlüğü’nün yaratacağı mağduriyeti TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. CHP’li Sarı, Marmara ilçesinde yaşayan vatandaşların taleplerini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yazılı olarak da bildirdi.

Tasarruf tedbirleri yürürlüğe girdikten sonra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatıyla Bakanlığa bağlı ilk etapta 100 daha sonra da 200 olmak üzere toplam 300 mal müdürlüğünün kapatılacağı duyuruldu. Balıkesir’in tek ada ilçesi olan Marmara’nın da bu kapsamda değerlendirilmesi tepkiler yol açtı.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Marmara İlçesinde yaşayan vatandaşların tepkisini hem TBMM’ye taşıdı, hem de Bakan Şimşek’e yazılı olarak iletti. CHP’li Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, ‘Tasarruf tedbirleri adı altında neden vatandaştan elinizi ayağınızı çekiyorsunuz?” dedi.

CHP’li Sarı, yaşanacak mağduriyetleri anlattığı konuşmasında, karardan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“VATANDAŞLARIMIZA YENİ BİR EZİYET YAŞATACAKSINIZ”

“Balıkesir'de tek ada ilçemiz olan Marmara'da merkezi yönetimin ve özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığının eli ayağı, gözü kulağı durumundaki mal müdürlüğü kapatılacak. Mahrumiyet bölgesi olan Marmara ilçemizde, masa başında aldığınız kararın yaratacağı sorunları öngörmediğiniz için vatandaşlarımıza yeni bir eziyet yaratacaksınız.

“MARMARA ADASI İÇİN BU KARARDAN VAZGEÇİN”

“Hava koşulları uygunsa ve gemi varsa en yakın ilçe Erdek'e deniz yoluyla gitmek en az iki saat, dönüş iki saat, vatandaşımız eğer dönemez ise evinden mahrum kalacak, basit bir işlem için bir gün harcayacak. Adada birçok konuda mahrumiyet yaşayan halkımız devletin hizmetinin etkin bir şekilde verilmesini istiyor ama siz ‘tasarruf tedbirleri’ adı altında neden vatandaştan elinizi ayağınızı çekiyorsunuz? 300 ilçe için aldığınız karardan vazgeçin ve özellikle de ada statüsündeki ilçemizde yeni mahrumiyetler yaratacak bu kararı Marmara Adası'nda hayata geçirmeyin. Adada yaşayan vatandaşlarımızın haklı talebi olan bu karardan vazgeçmelisiniz; ada halkımız sizden yaşamlarını kolaylaştıracak adımlar bekliyor.”



  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli