Marmara Adası mermerleri Su Altı Heykel Galerisi’nde
Balıkesir’in değerleri ve mitolojik kahramanları, Ege Denizi’nin en güzel koylarından Gömeç Gemi Yatağı ve Tilki Koyu’nda oluşturulan Su Altı Heykel Galerisi’nde dalış tutkunları için sergileniyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 20 Ekim 2022 - Perşembe 20:12
Güncelleme: 20 Ekim 2022 20:12
Marmara Adası mermerleri Su Altı Heykel Galerisi’nde

Balıkesir’in değerleri ve mitolojik kahramanları, Ege Denizi’nin en güzel koylarından Gömeç Gemi Yatağı ve Tilki Koyu’nda oluşturulan Su Altı Heykel Galerisi’nde dalış tutkunları için sergileniyor.
Balıkesir’in Değerleri temasıyla, heykeltıraşların elinde şekillenen Marmara mermerleri, Ege Denizi’nin en güzel koylarından olan Gömeç İlçesi Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Gemi Yatağı Koyu ve Tilki Koyu karşısında sualtı güzellikleriyle buluştu. 
Heykeller, şehrin kültürel mirasını geçmişten günümüze taşıyarak Balıkesir’i tüm dünyaya tanıtacak. Birbirinden kıymetli sanatçıların; Ömer Seyfettin’den Kurtdereli Mehmet Pehlivan’a, Sarı Kız’dan Seyit Onbaşı’ya, zeytinden kuzuya, kadar Balıkesir’in birçok değeri ve mitolojik karakterlerinin yontulduğu heykeller, kısa bir süre önce 18 ve 22 metre derinliklerde oluşturulan alanlara indirildi. 
Ayrıca belirlenen noktalara atılacak yapay resifler ile sualtı dünyasının çeşitlenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor. Binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlaması beklenen sualtı galerisi ile Balıkesir, dalış meraklıları için bir cazibe merkezi haline gelecek.
Dalış tutkunlarının gözdesi olacak Gömeç Su Altı Heykel Galerisi’nde bir de sürpriz bir dalış gerçekleştirildi. 28 Ekim 2019 tarihinde Mersin Gilindire Mağarası’nda yaptığı dalışta, paletsiz kategoride tek nefeste 100 metreye dalarak, 90 metre sınırındaki dünya rekorunu kıran Şahika Ercümen, Gömeç Su Altı Heykel Galerisi’ne de dalarak etkinliğe destek verdi.
Şahika Ercümen, “Açıkçası ben burasını görünce çok etkilendim. Balıkesir’in değerleri ve mitolojik karakterler çok güzel olmuş. İDA’dan Roma’ya diyoruz. Heykeller suyun altında çok daha cazibeli görünüyor” dedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Belediyesi, Marmara Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, GMKA, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Burhaniye Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, kurum müdürleri Edremit ve Burhaniye Ticaret Odası temsilcileri katıldı. 
Haber Merkezi
 

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”