Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Marmara Adası’nda 2 kütüphane törenle hizmete girdi

Marmara Adası’nda  2 kütüphane törenle hizmete girdi

Marmara İlçe Halk Kütüphanesi ve Saraylar Kütüphanesi Kültür ve Turizm Bakan Yrd. Özgül Özkan Yavuz’un katılımlarıyla açılışları gerçekleştirildi.

Marmara İlçe Halk Kütüphanesi olarak açılışı yapılan tarihi bina, geçtiğimiz yıllarda Balıkesir Valiliği’nin katkılarıyla restore edilerek Marmara Belediyesi’nden 15 yıllığına Kütüphaneler Daire Başkanlığı’na tahsis edilmişti. 
Kısa bir süre önce ada halkının hizmetine sunulan kütüphanelerin resmi açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz katıldı. 
Saraylar kırsal Mahallesi’nde açılışı yapılan kütüphane binasının İş insanı Ahmet Remzi Dinçer’in destekleriyle yapıldığını söyleyen Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Geçtiğimiz günlerde tamamladığımız “Ahmet Remzi Dinçer Terminali ve Kütüphanesi” Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile birlikte açılışının yapıldığını bildirdi. 
Konuşmalarında İlçeye gerçekleştirilen çalışmalardan övgüyle bahsederek Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’u onurlandıran Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a teşekkür eden Belediye Başkanı Aksoy
“Geçtiğimiz günlerde tamamladığımız “Ahmet Remzi Dinçer Terminali ve Kütüphanesi” Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile birlikte açılışının yapıldığını bildirdi. Konuşmalarında İlçeye gerçekleştirilen çalışmalardan övgüyle bahsederek Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’u onurlandıran Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a teşekkür eden Belediye Başkanı Aksoy “Her zaman desteğini gösteren Bakan Yardımcımız Özgül Özkan Yavuz adalarımız için planladığımız etkinlikler için de tam destek vereceğinin sözünü verdi. Bugün burada Bakan Yardımcımız ile birlikte bu açılışları yaparak ve bu güzel eserleri adamıza kazandırarak kıymetli adalar halkının güvenini boşa çıkarmamış olmamın haklı gururunu yaşıyorum. Daha nice eserleri İlçemize kazandıracağız. Başta Bakan Yardımcımız Özgül Özkan Yavuz, Kütüphaneler Daire Başkanımız Ahmet Aldemir ile Kaymakamımız Murat Çiçek’e, açılışlarda hazır bulunan il ve ilçe protokolümüze, çalışma arkadaşlarıma ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 
Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı