Marmarabirlik ekmeğini zeytinden çıkarıyor!

Marmarabirlik ekmeğini zeytinden çıkarıyor!

Uluslararası arenada marka sıkıntısı yaşayan Bursa´nın bu yöndeki algısını kıracak kurumların başında geliyor Marmarabirlik?

Uluslararası arenada marka sıkıntısı yaşayan Bursa´nın bu yöndeki algısını kıracak kurumların başında geliyor Marmarabirlik?
Bir zamanlar Bursa ekonomisine kambur olabilecek yapısından kurtulup ortakların kurumlarına sahip çıkması ve Marmarabirlik´in ürün bedellerini zamanında ve kredi kullanmadan ödemeye başlaması ve köklü değişimlere imza atan Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa´nın gayretleriyle Marmarabirlik deyim yerindeyse bir başka kimliğe büründü?
İhracat yapılan ülke sayısı 2009 yılında 18 iken 2015 yılı itibariyle 48´e yükseldi?
5 yılda Ar-Ge´ye yapılan yatırımlarla ürün çeşitliliği artırıldı. Her bölgeye uygun damak zevklerinin oluşturulmasıyla üç kez birincilik ödülü alan Marmarabirlik zeytin ve zeytinyağı İhracatında bu yıl yine birinciliğin en güçlü adayı?
İşte Birlik´in başarısı tescillenmiş başkanı Hidamet Asa, Dünya´da Gemlik tipi sofralık zeytin yapan tek ülke olduğumuzu da hatırlatarak ?Dolayısıyla doğal fermantasyon yöntemi ile zeytin üretimi yapan ilk biz olduğumuz için dünyanın her alanında ürünlerimiz yer alacak? dedi. 3 yıl içerisindeki hedeflerinin ise yılda 50 bin ton ürün satışı ve 500 milyon TL ciro olarak açıkladı.
ÜLKENİN DE BİRLİĞİN DE GELECEĞİ İHRACATTA
Asa, dersini iyi çalışmış ve ülkesinin geleceğini iyi okuyan bir isim olduğunu kelimelere çok güzel döküyor? İhracat da ihracat diyor?
?İhracata önem vermemizin sebebi Marmarabirlik´in geleceğinin ihracatta görmemizde. Biz bir dünya markasıyız. Esas hedefimiz; 3 yıl içerisinde yılda 50 bin ton zeytin ürün satışı gerçekleştirmek. Projelerimiz hazır. Zeytinde fire söz konusu olduğu için bu rakamı yakalamak için üretici ortaklarımızdan yılda 80 bin ton zeytin almamız gerekiyor. Belirlediğimiz hedeflerimize her yıl ulaştıkça yenilerini çiziyoruz? diyor?
Tasarruf konusunda da iddialı olan Asa, üretim maliyetlerinin düşürülmesiyle 11 milyon lira kar ettiklerini üretim maliyetlerini kilogram başına 0.60 iken 0.30 kuruşa düşürdüklerini iftiharla dile getiriyor? Ve son olarak 308 barkotla piyasada olmak her baba yiğidin harcı değil. Asa ve arkadaşları bunu başarmanın gururunu tüm Bursa´yla paylaşıyor? Ne diyelim?
Yolun açık olsun Marmarabirlik,? Yolunuz açık olsun Asa, yönetim kurulu arkadaşları ve tabii ki ekmeğini zeytinden çıkaran tüm üreticiler?