Marmarabirlik rekolte beyan alımına başladı

Marmarabirlik rekolte beyan alımına başladı

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifler Birliği 2020-2021 ürün alım kampanyası öncesi rekolte beyan alımlarına başladı.

Marmarabirlik rekolte beyan alımlarıyla 2020/2021 ürün alım kampanyasının startını verdi. Ortaklardan rekolte beyan alınırken son 5 yılda teslim ettikleri ürün miktarına bakılarak, gerçeğe yakın beyan vermeleri sağlanacak. Ana sözleşmenin ürün alımları ve alımlarda uygulanacak esaslar başlıklı 57.maddesinin (ç) bendi gereği, rekolte beyannamesi vermeyen ortaklardan ürün alımı yapılmayacak. Rekolte beyan alımları 16 Ekim 2020 Cuma günü mesai bitiminde sona erecek. 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ?Ortaklarımız rekolte beyanı verirken gerçekten uzak rekolte beyanı vermekten kaçınmalıdır? dedi.
Geçtiğimiz yıl 85 bin ton rekolte beyanı sebebiyle, doğru alım planı yapılmasında büyük sıkıntı yaşandığını belirten Asa, ?Rekolte beyanı veren 25 bin ortağımızdan 19 bin ortağımız kotasını tamamlamamıştır. Geçtiğimiz yıl yaşanan kısıtlamanın olmaması ve aynı durumun yaşanmaması, gerekse ürün alım kampanyasında doğru alım planı yapılabilmesi için, ortaklarımızın teslim edeceği miktar kadar rekolte beyanı vermesi büyük önem arz etmektedir.? dedi.
Marmarabirlik´e bağlı kooperatiflerde ortaklık bilgi güncellemesinin yapıldığına ve bunun önemine dikkat çeken Asa, ?Bilgi güncellemesiyle birlikte rekolte beyan alımı da yapılabilecektir.? dedi.
Marmarabirlik´in fiyatlandırma politikalarının güncel, gerçekçi ve piyasalara yön verici olması gerektiğini vurgulayan Asa, ?Marmarabirlik´in görevi piyasaları regüle etmektir. Üreticinin sigortası olan Marmarabirlik; fiyatların düşmesinin önüne geçmek, böylece üreticinin hakkını ve alın terini kollamakla görevlidir? ifadelerini kullandı.
Yaklaşan 2020/2021 ürün alım kampanyası hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Asa, şunları söyledi: ?Her ne kadar lokal kayıplar olsa da ?VAR´ yılı olacağını öngörüyoruz. Üreticilerden alınacak gerçeğe yakın rekolte beyanları ile birlikte, doğru bir planlama yaparak, ortaklarımızın sıkıntı yaşamadığı bir ürün alım kampanyası hedefliyoruz. Ortaklarımız ürün alımlarıyla ilgili hiçbir şekilde endişeye kapılmasınlar. Bugüne kadar olduğu gibi bu kampanya döneminde de üreticilerimizin yanında olacağımızın bilinmesini isteriz. Popülist bir yaklaşım içersine girmeden, arz-talep dengesi de gözetilerek fiyatlandırma politikaları oluşturulacaktır. Burada amacımız, kurumun gerçeklerini de göz önünde bulundurarak, üreticimizin yüzünü güldürmektir. Bugün alınıp yarın pazara sunulan ve randımana göre fiyatlandırma politikasıyla alınan ürünlerle, zeytinin mukayese edilmesi doğru değildir. Zeytin firesi olan, stok maliyeti yüksek ve 7-8 ay olgunlaştıktan sonra piyasaya sunulan bir ürün olduğu unutulmamalıdır. Bizim hedefimiz ürecimize 1 yıl değil her yıl kazandırmak. Tüm ortaklarımıza hayırlı ve bereketli hasat diliyorum.?
Haber Merkezi