Marmarabirlik´ten ortaklarına 69 milyon liralık ödeme
2020/2021 iş yılı ürün alım kampanyası 10 Ocak´ta sona eren Marmarabirlik´te ortakların teslim ettikleri ürün bedelleri % 50´si peşin ödenmişti.
Erdek Haber
Yayın: 15 Ocak 2021 - Cuma 19:14
Güncelleme: 15 Ocak 2021 19:14
Marmarabirlik´ten ortaklarına 69 milyon liralık ödeme

2020/2021 iş yılı ürün alım kampanyası 10 Ocak´ta sona eren Marmarabirlik´te ortakların teslim ettikleri ürün bedelleri % 50´si peşin ödenmişti.
Geri kalan alacaklarının % 50´sinin karşılığı 69 milyon lira 15 Ocak 2021 Cuma günü (bugün) ödenecek.
Marmarabirlik, 2020/2021 ürün alım kampanyasında ortaklardan 39 bin ton ve 332 milyon lira tutarında ürün alımı gerçekleştirdi.
Marmarabirlik´te 29 Ocak´ta yapılması planlanan ödemeler, Birlik nakit akışında olumlu yönde gelişme yaşanması sebebiyle 15 Ocak Cuma günü yapılacak olup, ürün bedellerinin % 50´si karşılığı olarak 69 milyon lira ödeme yapılacak. 

Üreticiler 15 Ocak Cuma günü saat 18.00´dan itibaren Ziraat Bankası ATM´lerinden paralarını alabilecek.
18-23 dane arasında alınan kota fazlası ürün bedelleriyle birlikte kalan ortak borçlarının tamamı olan 78 milyon lira, 17 Mart´ta ödenecek. Birlik nakit akışının el vermesi durumunda ödemeler öne çekilebilecek.
Nakit akışında yaşanan olumlu gelişme sebebi ile 29 Ocak´ta yapılacak ödemenin öne çekildiğini söyleyen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ?İlkbaharda uzun süreli yağışlar sonrasında meydana gelen dolu yağışı ve hasat döneminde kuraklık sebebi ile zeytin üretimini olumsuz etkilemiştir. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Türkiye raporuna göre tanedeki kayıp miktarı 145 bin ton, zeytinyağındaki kayıp miktarı ise geçen yıla göre 35 bin 562 tondur. Marmarabirlik faaliyet bölgesinde rekolte tahminlerinin altında bir üretim gerçekleşmiştir. Mudanya´da 10, Gemlik´te 8 Mahallemizde yoğun dolu yağışı nedeniyle binlerce ton zeytin, yağlık vasfına dönüşmüştür. Ürün alım kampanya öncesi 75 bin ton rekolte beyanı gelmesine rağmen hasat dönemi sona erdiğinde bu miktarın olmadığı anlaşılmıştır.? dedi.
Başkan Asa, ürün alımlarının sona ermesi ile birlikte yeni sezona hazırlık yapmak üzere ağaç bakımı için zirai ilaç ve Marmarabirlik markası KopOrganik gübre ile ilgili hazırlıklara başlandığını da sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

2

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

3

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

4

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

5

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

6

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

7

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı