Tarih: 03.07.2012 00:00

Marmarabirlikten kıta harekatı

Facebook Twitter Linked-in

Marmarabirlik, dünya pazarlarından daha çok pay alabilmek için kıta harekatı başlattı. 
Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Avrupa`da, başkanvekili Refi Taviloğlu da Amerika`da, daha çok zeytin ve zeytinyağı satabilmek için görüşmeler yaptı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, denetim kurulu üyesi Fevzi İpek ve Pazarlama Satış Müdür Yardımcısı Nebi Sür ile birlikte Avrupa`da kapsamlı çalışma yaptı. 
Heyet, Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçre`de görüşmelerde bulundu. Önceki aylarda görüşmelerin yapıldığı, İsviçre ve Avusturya`da ticari faaliyetini sürdüren fakat tüm Avrupa`ya hizmet veren Kreis firması vasıtasıyla Marmarabirlik ürünlerinin İsviçre vatandaşlarına hitap eden pazardaki ulusal zincir market raflarına girmesi sağlandı. 
İsviçre pazarının % 80`ini oluşturan Migros ve Coop marketlerinde Marmarabirlik ürünlerinin satışına başlandığını söyleyen Başkan Hidamet Asa, Denner Discount marketlerinde bulunmak için de görüşmelerin son aşamaya geldiğini söyledi. 
Asa, "Ayrıca, Avusturya`da bulunan Penny marketlerinde de ürünlerimizin satışına on beş gün içerisinde başlanması planlanmaktadır" dedi.
Hidamet Asa, marka bilinirliğinin çok yüksek olmasından raflara girmekte çok zorlanmadıklarını ve hedeflerinin tüm Avrupa`daki ulusal zincir market raflarına girmek olduğunu belirterek "Etnik pazar dışında özellikle de o ülkenin vatandaşlarının alışveriş yaptıkları ulusal zincir marketlerin rafında yerimizi alarak yeni pazarlara ve tüketicilere ulaşmak istiyoruz. Ayrıca, Avrupa`da kuracağımız altyapı ve temsilcilikle Marmarabirlik`in önümüzdeki yıllarda Avrupa`ya yapacağı ihracatı artırmayı hedeflemekteyiz.
 Taviloğlu, Amerika`da 
Marmarabirlik`in kıta harekatının ikinci aşaması Amerika`da gerçekleşti. 
Marmarabirlik, dünyanın en önemli gıda fuarlarından biri olarak bilinen ve Washington DC`de 58.`si düzenlenen 2012 Yaz Fancy Food & Confection Show Gıda Fuarı`na, ABD Bayiisi Vintage Food Corp. firması ile ortaklaşa katıldı.
Fuarda Marmarabirlik`i, yönetim kurulu başkanvekili Refi Taviloğlu, yönetim kurulu üyeleri Cengiz Sayın ve Hüseyin Peker ile Pazarlama ve Satış Müdürü Tuncay Kural temsil etti.
80 ülkeden 2 bin 250`ye yakın firmanın katıldığı bu fuarda 100 bine yakın ürün sergilendi. 
Marmarabirlik`in, tüm ürün çeşitlerinin sergilendiği standını çok sayıda firma temsilcisi ve tüketici ziyaret etti. Dünyanın her yerinden tüketiciye ürün tadımı yaptırıldı.
Marmarabirlik`in Amerika`ya yönelik hedefi ise bayi Vintage Food Corp. ile birlikte eyaletler bazında bölge bayilik sistemini oluşturmak.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —