Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Marmara’da yeni hastane binası hizmete girdi

Marmara’da yeni hastane binası hizmete girdi

Yeni yılın ilk müjdesi Marmara Adası’ndan geldi.

Marmara Adası’nda yapımına 2018 yılında başlanan yeni hastane binası hizmet vermeye başladı. 
Hayırsever Süleyman İlik tarafından, Marmara İlçesi’nde 2018 tarihinde yapımına başlanan Süleyman İlik Devlet Hastanesi tamamlanarak hizmete girdi. 
Yenilenen röntgen ve laboratuvar cihazlarıyla daha kalite bir hizmet anlayışı ile 5.182 M2 arsa üzerine 3.934 M2 kapalı alanıyla 3 katlı olarak yapılan hastane ada halkına hizmet veriyor. 


Resmi açılış töreninin önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirilen Süleyman İlik Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesine ilişkin açıklama yapan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Süleyman İlik Devlet Hastanesi’nin hizmete girebilmesi için çok emek verildiğini söyledi.                    
1 Ocak itibariyle resmi açılışı olmamakla birlikte 1 uzman doktor ve 6 hekim ile Süleyman İlik Devlet Hastanesi’nin faaliyete geçtiğini ifade eden Başkan Aksoy, “Hastanemiz poliklinikler, acil servis, röntgen, laboratuvar, morg ve gasilhanenin bir arada bulunduğu daha kalite bir hizmet sunan 3 katlı modern bir bina. Rahmetli iş insanı Süleyman İlik’in bağışı ile yapılan hastanemizin bahçe düzenlemesi, oturma alanları ve ışıklandırması Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile belediyemiz tarafından yapıldı. Adalarımızda önemli bir hizmeti daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşarken, bağışçımız Süleyman İlik’e Allah’tan rahmet diliyor, Sağlık Bakanlığı’na, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adalar halkı adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 
Bilindiği gibi; Hayırsever iş insanı Süleyman İlik tarafından Marmara ilçesine kazandırılacak olan hastanenin protokolü Balıkesir Valiliği’nde düzenlenen törenle imzalandı. İlçe Merkezi Cumhuriyet Mahallesi’nde 5182 metrekarelik alana inşa edilmesi planlanan hastanenin projeleri DMA Mimarlık tarafından hazırlanarak ardından ihalesi gerçekleştirildi. 10 yataklı devlet hastanesi statüsünde hazırlanan projenin içinde yoğun bakım servisi, diyaliz odası, doğumhane, acil servis başta olmak üzere adalar halkı için tüm detaylar düşünüldü. 
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Marmara’ hastane binası hizmete girdi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı