MARTI İÇİN SEFERBER OLDULAR
Martıyı kedinin ağzından alıp veterinere koştu...
Erdek Haber
Yayın: 12 Temmuz 2025 - Cumartesi 19:43
Güncelleme: 12 Temmuz 2025 19:49
MARTI İÇİN SEFERBER OLDULAR

Erdem ÖZCAN

Erdek ilçesinde yaz tatilini geçiren hayvansever Sibel Akbıyık, sokakta tanık olduğu olayda büyük bir duyarlılık örneği sergiledi. Bir kedinin saldırısına uğrayan martıyı son anda kurtaran Akbıyık, yaralı kuşu hemen veterinere götürdü.

Olay anını anlatan Sibel Akbıyık, “Kedi martının peşinden koşuyordu, martı da zıplayarak kaçmaya çalışıyordu. Kedinin ağzında görünce bir an bile düşünmeden müdahale ettim ve martıyı aldım” dedi. Martının durumunu kontrol ettikten sonra hızla bir veterinere yönelen Akbıyık, hayvanlara karşı duyarlılığın önemine de dikkat çekti.

Martının tedavisiyle ilgilenen veteriner hekim Mehmet Enez, yapılan ilk muayenede kuşun kanadında kırık tespit ettiklerini belirtti. Enez, “Gerekli tedaviyi uygulayacağız, ancak bu martının yeniden uçması ne yazık ki çok zor” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: MARTI SEFERBER OLDULAR
  • Perşembe 20.3 ° / 11 ° false
  • Cuma 20.5 ° / 10.4 ° false
  • Cumartesi 24.2 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Erdek Çeltikçi’de Taşkın Kontrol Çalışmaları Sürüyor

2

Mustafa Sarı’dan uyarı “Balık bitiyor!

3

Cinayet zanlıları Bandırma’da yakalandı

4

Oto Kiralama ile Konforlu Yolculuğun Anahtarı

5

Büyükşehir Marmara Adası’nda muhtarları dinledi

6

Bebek pinalar!

7

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’den internet üzerinden Ayvalık zeytinyağı alacak olan tüketicilere uyarı!