Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Meclis Üyesi Yağcı “Erdek sektörde hak ettiği yeri alamamaktadır”

Meclis Üyesi Yağcı “Erdek sektörde  hak ettiği yeri alamamaktadır”

Meclis Üyesi Yağcı, Erdek’in turizm sektöründe hak ettiği yerde olmadığını söyledi

Meclis Üyesi Yağcı, Erdek’in turizm sektöründe hak ettiği yerde olmadığını söyledi 
Erdek Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ali Yağcı, Erdek’in 1959 yılından bu yana Türkiye’de turizm hareketliğinin öncülüğünü yapan ilçelerin başında geldiğini hatırlattı. 
Turizm açısından büyük potansiyele sahip Erdek’in, yıllar boyunca biriken alt ve üst yapı sorunları, doğal yapısının uygun olmasına rağmen çeşitlendirilemeyen, yaz turizmi ile yetinen sektörel anlayış ve eğitim düzeyi düşük eleman alt yapısı ile ülkemiz turizm sektöründe hak ettiği yeri alamadığını dile getiren Yağcı “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından son yıllarda yapılan alt yapı yatırımlarıyla Erdek gerek yerli gerekse yabancı turizm açısından cazibe merkezine dönüştürülmüştür. Bu elbetteki yeterli değildir. Erdek’in turizm gelirlerinden hissesine düşeni alabilmesi için ilçedeki turizm faaliyetleri mevsimsellikten çıkartılıp çeşitlendirilmesi kaçınılmazdır.” dedi. 
Bilindiği gibi; Erdek 34.75 km uzunluğundaki kıyı şeridiyle Balıkesir’in ilçeleri arasında dördüncü sırada, plaj uzunluğu açısından 14.5 km ile üçüncü sırada bulunuyor. 34.75 km. kıyı şeridine sahip Erdek’te Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgeli 15 tesiste 1789, turizm yatırım belgeli 14 tesiste 2411, Belediye belgeli 95 tesiste 2034, 15 kamu kampında da 4697 yatak kapasitesi bulunuyor.” 
Haber Merkezi



Eyüp UĞURLU
13.08.2023 05:15:02
Erdegin yuzu bilgisiz ve tecrubesiz yoneticiler yuzunden gulmemektedir. Degisim istememektedirler.varsa yoksa genel merkezi guclendirmek.sen once memleketine bak. Sahipsizlikten kim kime tum tuma. Her yer usulsuz ve kacak yapi, bir iki tanesini yikip goz boyamayla olmaz. Bu ilce Yabancilarin elinde olsaydi tam bir turizm cenneti olurdu. Yakinda kiyilara yapilan fabrikalarin artiklarida eklenince ekolojik yapi iyice bozulacak.kirden degil denize havasini bile soluyamiyacagiz. Turizmi unutun sadece 15 yil veriyorum sonrasi muamma. Bir erdekli olarak turkiyenin ilk turizm beldesinin gozumun onunde kaybolusunu uzulerek izliyorum.

Ali Sağır
13.08.2023 06:58:59
23 yıldır Erdekteyim hiç bir kamu yatırımın olmadığı mevcut işletmelerin yetersiz bakımsız olduğu bir 14,5 km denilen plajın bakımsız ve işletmeler tarafından işkal altında olduğu Denizin yosun deniz anası ve çörçöple dolu olduğu insanların kapı dağından rüzgâr esede deniz biraz temizlense diye dua ediyor Çaışı deseniz bir felaket otopark yok otogar rezil durumda çarşı girişin kaptmış durumda. Pazartesi günü kurulan pazar yüzünden o çarşı trafiğine felç ediyor o daha nice sorun var Bu beyefendiye soru 50 yıldır ne yaptınız o yan gelip yatıp sonra yeteri kadar faydalanamıyoruz diyen günaydın derler adama Önce yerel yönetim arasındaki çekişmeye bıraksın Büyükşehirle ilçe belediyesi ortak çalışsın SORUNLAR asgari düzeyde çözülür diye düşünüyorum

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı