Meclisin Şubat ayı toplantısı yapıldı

Meclisin Şubat ayı toplantısı yapıldı

Erdek Belediye meclisinin Şubat 2012 ayı toplantısı Çarşamba günü yapıldı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın, başkanlığında toplanan meclise 9 üyeye sahip CHP gurubundan M. Ali Kılıç ile Sedat Ülgay katılmadı. AK Partili 6 üyenin hazır bulundu

Erdek Belediye meclisinin Şubat 2012 ayı toplantısı Çarşamba günü yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, başkanlığında toplanan meclise 9 üyeye sahip CHP gurubundan M. Ali Kılıç ile Sedat Ülgay katılmadı. AK Partili 6 üyenin hazır bulunduğu meclis toplantısında gündemdeki 4 konu görüşülüp karara bağlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan meclisin, Şubat 2012 ayı toplantısında bulunmayan CHP`li her iki üyenin izinli sayılması oy birliğiyle kabul edildikten sonra gündemdeki konuların görüşülmesine geçildi.
Gündemin 1. maddesi; Erdek Belediyesi zabıta Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü emrinde çalışan memur personelin fazla mesai ücretlerinin belirlenmesiydi.
Bu madde, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve diğer tüm üyelerin `evet` oyuyla oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 2. konusu; 5393 Sayılı Belediye Kanunu`nun 25. Maddesi hükmü gereğince, Denetim Komisyonu`nda görevlendirilmek üzere, Erdek Vergi Dairesi Müdürlüğü`nden 2 memurun bu komisyonda geçici olarak 10 gün süreyle çalıştırılabilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 3. konusu; Erdek Belediyesi`nde sözleşmeli olarak çalışan personele, yasa çerçevesinde ödenmesi gereken ek ödeme miktarının belirlenip, ödenmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 4. maddesinde ise; Erdek Yalı Mahallesi Hürriyet Caddesi`nde 19MI imar planında 289 No`lu imar adasında bulunan ve Cumhuriyet Meydanı`na bakan, vatandaşa ait bir arsanın 4 kattan 5 kata çıkarılmasıydı. Bu konuyla ilgili İmar Komisyonu`nda, hazırlanan ancak İmar Komisyonu üyelerinden Burhan Karışık`ın yer almadığı komisyon toplantısında görüşülüp, toplantıya katılan diğer dört komisyon üyelerince, imar planında 4 katlı olarak görüş bildirilen rapor üyelere okundu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, komisyon raporunun görüşü doğrultusunda karar alınmasını oya sunduğunda, CHP`li üyeler Nimet Kalafat, Sümer Balkan, Çetin Gül, M. Ali Kılıç, Burhan Karışık, Fatih Payal, AKP`li üyeler M. Decan Erarslan, Turan Gün, Halil Aydöner, Aycan Ener, Yılmaz Öğrenir `Evet` oyu verdi. CHP`li üye Levent Karabacak `Çekimser` oy kullanırken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile AK Partili Meclis Üyesi Selçuk Acu`da `Ret` oyu kullandı. Kullanılan bu oylarla, bu gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.
meclis toplantısı sona ermesinden sonra, toplantıya katılan CHP`li üyeler toplantı salonundan ayrılırken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AKP`li meclis üyeleri meclisi izleyen basın mensupları ve vatandaşlara çay ikramında bulunup, bir süre sohbet etti.