Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mecliste maddeler oybirliğiyle kabul edildi

Mecliste maddeler oybirliğiyle kabul edildi

Erdek Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 5 gündem, 4 ek gündem maddesi görüşülerek oybirliğiyle karara bağlandı.

Normal gündem maddelerinde belediye müdürlüklerinin görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemek amacıyla hazırlanan belediye müdürlüklerinin yönetmeliklerinin görüşülerek onaylanması maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ YENİDEN AÇILACAK

Mecliste, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’nden “norm kadro düzenlemesi”yle ilgili olarak gelen yazı da görüşüldü. Aralarında, kapalı bulunan İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün de yeniden açılması isteğini kapsayan yazı kabul edildi.

TAKUNYACILAR CADDESİ VE SEPETÇİLER SOKAĞI’NIN CANLANDIRILMASI

Toplantıda, Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden gelen “Takunyacılar Caddesi’nin ve Sepetçiler Sokağı’nın yeniden canlandırılması için Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün talebi de değerlendirildi.

Yalı Mahallesi, Takunyacılar Sokağı ve Sepetçiler Sokağı’nın popülaritesini yitirmiş olduğu vurgulanan yazıda, bu konuda yapılması gerekenler hakkında düşünce alışverişinde bulunuldu. Konu alt yapı çalışmalarının yapılması için yeniden Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne gönderildi.

YÖRESEL ÜRÜNLERİN SATILMASI İÇİN YER ARAYIŞI

Mecliste, ilçede yöresel ürünlerin tüketiciyle buluşması için uygun sokak tahsis edilmesi de görüşüldü.

Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden gelen yazıda, “Kapıdağ bölgesindeki merkez ve kırsal mahallelerde yöreye özel üretim yapan vatandaşlarımızın, bu ürünlerini tüketici ile buluşturacak uygun bir sokak tahsis edilmesi hakkındaki konunun, Belediye Meclisi’nin 04.01.2023 tarih ve 9 sayılı kararına istinaden 10.01.2023 tarihinde komisyonlarca görüşülerek, Yalı Mahallesi, Sahil Sokağın uygun olmadığına, uygun bir yerin araştırılması için ek sürenin verilmesinin uygun olacağına komisyonlarımızca karar verilmiştir” denilerek, meclisi bu konuda karar alınması talebinde bulunuluyordu. Toplantıda, meclis üyelerinden bazıları, yöresel ürünlerin tüketici ile buluşması için “Botanik Bahçe” olarak bilinen yerin kullanılabileceği hakkında görüş verdiler.

Düşüncesi sorulan İmar ve Şehircilik Müdürü Aylin Kurt, “Botanik Bahçe” olarak bilinen yerin “tescilli bir alan” olduğuna işaret ederek, “Bu konuda hazırlanacak bir projeyle yetkili makamlardan izin alınarak, uygulamaya geçilebilir” dedi.

Konu, yeniden Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne ve ek süre isteyen ilgili komisyona gönderildi.

Meclisi son gündem maddesinde yer alan Kestanelik Mahallesi’ndeki onaylı köy yerleşik alanının kadastro paftalarına aktarılması kabul edildi.

Ardından ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Belediyeye sözleşmeli personel alımı kabul edildi.

2023 mali yılı içinde yurt içinde ve yurt dışında düzenlenecek toplantılar, turizm konulu seminer gibi organizasyonlarına katılım için başkanlık makamına yetki verilmesi tartışıldı. CHP’li Canan Kırdar, yurt içi etkinlikleri için belediye başkanına yetki verilmesinin zaten normal olduğunu, ancak yurt dışındaki organizasyonlara katılacak belediye meclis üyeleri için meclisin ismen onay vermesi gerektiğine dikkati çekti. Bunun üzerine, Ege Çevre Belediyeler Birliği’nin, 15-16 Şubat 2023’te düzenlediği Balkanlar toplantısı için İYİ Parti meclis üyesi Murat Çolak’a onay verildi.

Erdek Belediye Başkanlığına AKSA Bandırma doğalgaz ile protokol imza yetkisi verildi.

Ek gündemin son maddesinde Yalı Mahallesi 285 ada, 18-19-21-22-23-24 nolu parsellerin kamulaştırılması işlemlerinin yapılabilmesi için 12’inci ve 5 yıllık imar planlarına eklenmesi konusu görüşüldü.

Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’nin karşısındaki otoparkın bulunduğu alan hakkında Erdek Belediyesi İmar İşleri Müdürü Aylin Kurt bilgi aktardı. Bu parsellerle ilgili kamulaştırılma isteği kabul edildi.

Meclis toplantısına CHP’den Çetin Gül, AK Parti’den Huri Güven, Mehmet Ali Yağcı ve Çisem Tanrıöver Özhuy, mazeretleri nedeniyle katılmadılar.

Meclisin, mart ayı olağan toplantısını 1 Mart 2023 Çarşamba günü yapması karar altına alındı. 

Haber: Tuncay Ertan 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli