Tarih: 04.10.2019 22:28

Meteoroloji serin ve yağışlı hava uyarısında bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana genelde yağışsız, az bulutlu ve açık geçen havaların ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bugün (Cuma) gece saatlerinde Kıyı Ege´de başlayacak yağışlarla birlikte yerini hafta sonu serin ve yağışlı havalara bırakması tahmin ediliyor.
Cuma günü akşam geç saatlerinde Edremit Körfezi çevrelerinde ve gece saatlerinde Kıyı Ege´de, 5 Ekim Cumartesi günü ise Balıkesir´de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Kıyı Ege´de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Yağışlı sistemin 6 Ekim Pazar günü bölgemizin kuzeyinde etkili olacağı, sonrasında Pazartesi günü bölgemizin kıyı ve kuzey kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
Bölgemiz genelinde halen mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cumartesi günü hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarı ve yer yer altına düşmesi bekleniyor.
Rüzgârın 5 Ekim Cumartesi günü bölge genelinde güney ve batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —