Tarih: 21.08.2015 20:48

MHP Milletvekili Ok erken seçime tepkili

Facebook Twitter Linked-in

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok yaptığı açıklamada, ülkemizin bir yandan kahpe terör örgütü PKK´nın, diğer yandan her gün giderek büyüyen ekonomik kriz içerisinde debelendiğimiz şu günlerde erken seçime gidilecek olmasının yanlışlığına dikkat çekti.
7 Haziran milletvekilliği genel seçimlerinde aldığı darbeyle sarsılan AKP´nin, koalisyon görüşmelerinde uzlaşmaz tavrını sürdürerek Türkiye´yi siyasi çözümsüzlüğe sürüklemeye devam ettiğini söyleyen MHP Milletvekili Ok, MHP´nin 4 şartını kabul etmediklerini açıkladı.
AKP´nin zihninde yatan erken seçim fikrini açıkça söyleme cesareti gösteremediğini dile getiren Ok ?AKP, önceliğimiz sadece Türkiye olan Milliyetçi Hareket Partisi´nin makul ilkelerine de uzak durmuştur. ?Çözüm süreci´ adı verilen tiyatro süresince, Oslo´da ve İmralı´da yapılan görüşmelerde PKK´nın isteklerini emir kabul edip yerine getiren geçici hükümet, ülkemizin bölünmez bütünlüğünden başka gayesi olmayan MHP´nin 4 şartını kabul edememiştir.? dedi.
Ok: ?Tek derdimiz Türkiye?
Ok şunları söyledi ?Tek sevdası Türkiye olan MHP, hiçbir menfaat beklemeden sadece ülkemizin geleceği ve huzur ortamının yeniden sağlanması maksadıyla bu ilkeleri öne sürmüştür. Ama AKP, Türkiye´nin huzuru yerine kendi partisinin ikbalini aradığını ayan beyan belli etmiş, bu ilkelerde anlaşılamayacağını açıklamıştır. ?Adet yerini bulsun? mantığıyla koalisyon görüşmeleri yapan AKP´nin geçici hükümeti, Sayın Genel Başkanımızla yaptığı görüşme sonrasında erken seçimi seçeneğini açıkça dile getirmiştir. Sinema sanatçılarına taş çıkarırcasına demokrat rolü yapan AKP, topluma ?biz üzerimize düşeni yaptık´ mesajını vermeye çalışmıştır?
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —