MHP Edremit Teşkilatı Elçibey'i andı
Milliyetçi Hareket Partisi Edremit İlçe Başkanı Reşat Akıllıoğlu, vefatının 14.yıldönümünde büyük Türk Milliyetçisi, büyük Demokrat Ebulfez Elçibey`i unutmayıp saygı ile andı.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Ağustos 2014 - Pazartesi 03:16
Güncelleme: 25 Ağustos 2014 03:16
MHP Edremit Teşkilatı Elçibey

Milliyetçi Hareket Partisi Edremit İlçe Başkanı Reşat Akıllıoğlu, vefatının 14.yıldönümünde büyük Türk Milliyetçisi, büyük Demokrat Ebulfez Elçibey`i unutmayıp saygı ile andı.
Akıllıoğlu, “Ebulfez Elçibey, hürriyet sevdalısı bir bozkurttur” diye konuştu.
Akıllıoğlu, vefatının 14. yıldönümünde büyük Türk Milliyetçisi, büyük Demokrat Ebulfez Elçibey`i unutmayıp yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Akıllıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ``Ömrünü Azerbaycan’ın hürriyet mücadelesine adamış, Türk Milliyetçisi bir düşünce ve siyaset adamı merhum Ebulfez Elçibey’i vefatının 14. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığında çok önemli bir yere sahip olan Ebulfez Elçibey Hürriyet Sevdalısı bir Bozkurt’tur. Merhum Elçibey, sadece Azerbaycan Türklüğünün değil, esaret altında yaşayan bütün mazlum milletlerin de hürriyet sembolü olmuş bir liderdir. O Azerbaycan Türklüğü ile beraber bağımsızlığı tercih eden her toplum ve milletin yolunu hürriyet şuuru ve demokrasi fikirleriyle aydınlatan gerçek bir önderdir. Azerbaycan’da başlattığı “Milli Azadlık Harekâtı” ile de Türk Milliyetçiliği Fikrini iktidara taşıyan bir siyaset ve devlet adamıdır. Milli Mücadeleyi başlattığı günler Azerbaycan’ın en ağır günleridir. Bu ağır, çetin ve buhranlı günlere rağmen halkını hak ettiği en şerefli ve itibarlı hayat olarak tarif ettiği bağımsızlığa taşımıştır. Biz parçalanmış Oğuz halkları, kalkıp çok uzak bir yolculuğa çıkmışız. Bu yolculuk Vatan topraklarının birleşmesiyle son bulacaktır. Elçibey, Ermeni işgali altındaki toprakların hasretiyle aramızdan ayrılmıştır. Büyük Türk Milliyetçisi devlet, siyaset, fikir ve gönül adamı merhum Ebulfez Elçibey’e Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”
Haber : Enver Dolgun

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı