Tarih: 29.12.2012 00:00

MHPden asgari ücret tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, asgari ücrete yapılan zammın açlık sınırındaki artışın altında kaldığını belirterek, ``Asgari ücretin endeksi artık günde 1 simittir`` dedi.
Hediye paketinde simit çıktı
``Hükümet, 2013`e girerken vatandaşa güzel bir hediye sundu``diyen Vural, beraberindeki hediye paketini açtı ve içinden çıkan simidi gazetecilere gösterdi. Yeni asgari ücreti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in açıkladığını anımsatan Vural, ``Aslında böyle güzel bir sürprizi Başbakan`ın açıklaması lazım. Her güzel şeyi Başbakan açıklardı ama bu, Başbakan`a nasip olmadı`` dedi.
Asgari ücretin 774 liraya yükseltildiğini anlatan Vural, yıllık artış miktarının yüzde 8.5 olarak açıklandığını kaydetti. Vural, asgari ücretin yıllık ortalama artış miktarının yüzde 6 olduğunu savundu.
Dalga geçiyorlar
Açlık sınırının son bir yılda 45 lira arttığını, asgari ücrete 33 lira zam yapıldığını dile getiren Vural, ``Açlık sınırındaki artış kadar bile vermediler, dalga geçiyorlar. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. Toplanmaya ne gerek var? `Asgari ücretliye günde bir simit parası kadar zam yapacağız` diyin, gitsin. Asgari ücretin endeksi artık günde 1 simittir`` diye konuştu.
Oktay Vural, asgari ücret miktarının insan onuruna yakışmayacak düzeyde olduğunu vurgulayarak, ``Parlak kağıdın içine koydukları asgari simidi allayıp, pullayıp pazarlıyor. Zarfa değil mazrufa bak. Mazrufta bu var. İşte simit`` dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —