MHPden mahrumiyet tazminatı teklifi
MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut öğretmenlere mahrumiyet tazminatı ödenmesi teklifinde bulundu.
Bölge Haberleri
Yayın: 21 Şubat 2013 - Perşembe 12:00
Güncelleme: 21 Şubat 2013 12:00
MHPden mahrumiyet tazminatı teklifi
MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut öğretmenlere mahrumiyet tazminatı ödenmesi teklifinde bulundu.
MHP Milletvekili, mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerin teşvik edilmesi için bu bölgelerde görev yapan öğretmenlere Mahrumiyet Tazminatı ödenmesi konusu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti.
Mahrumiyet bölgelerinde oluşan öğretmen açığının bir türlü kapatılamadığını buralarda görev yapan öğretmenlerimizin teşvik edilmesi amacıyla özendirme politikalarının yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Bulut, her ilin mahrumiyet alanlarının tespit edilmesi ve buralarda görev yapan öğretmen ve eğitim çalışanlarına "MAHRUMİYET TAZMİNATI" olarak ek ücret verilmesi ile mahrumiyet bölgelerinin özendirilmesi ile oluşan öğretmen açığının kapanacağını belirtti.
Bu tarz teşvik tedbirleri alınmadığı sürece, bu bölgelerde zorla öğretmen ve eğitim çalışanı istihdamı problem olmaya devam edecektir şeklinde konuşan Bulut, Milli Eğitim Bakanına şu soruları yöneltti:
1. Mahrumiyet bölgelerinde oluşan öğretmen açığının kapatılması için ne tür çalışmalar yapacaksınız?
2. Bu bölgelerde oluşan öğretmen açığının kapatılması için bu bölgelerde görev yapan öğretmenlerimize "mahrumiyet tazminatı" adı altında ödeme yapılması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 34.8 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Perşembe 34.9 ° / 18.8 ° false
  • Cuma 32.6 ° / 18.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Erdekli avukat Değirmenci’den ikinci kitap

2

Manyas Kaymakam Vekili Coşkun Topuz Göreve Başladı

3

Hayırsever Emekli, İlk Maaşıyla Gönülleri Isıttı

4

Manyas’ta Yeni Sağlık Merkezi Balıkesir Valisi Ustaoğlu'nun Katılımıyla Törenle Açıldı

5

Gazeteci-yazar Sefer Levent’ten gündeme bakış

6

Minik misafirlerden BAÇEM’e anlamlı ziyaret

7

Büyükşehir’de Personele Akıllı Şehir Stratejisi Anlatıldı