Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut; KÖRFEZ BÖLGESİNDE sürekli sel felaketi yaşandığını sel felaketi sebebiyle de birçok ev işyerinde su baskınlarını yaşandığını ifade etti. Yaşanan sel felaketinde meydana gelen su baskınlarında karayolu kotunun yüksek olması ve yerleşim yeri kotunun düşük olmasından kaynaklandığını ifade etti. Bu tarz olayların yaşanmaması adına karayolu kotunun yerleşim yeri kotundan düşük olması gerektiğine değinen Milletvekili Bulut; Konu ile ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti. Milletvekili Bulut; Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanına yönelttiği yazılı soru önergesinde; Balıkesir Havran karayolu inşaatı, Balıkesir, Edremit, Altınoluk güzergahında (E87 karayolu) devam ettiğini belirtti. Yol yapılırken bazı hususlar gözden kaçmış teknik zorunluluklar sebebiyle de yapılamadığını da sözlerine ekleyen Bulut; Karayolu Bölge Müdürlüğü; Balıkesir, Edremit, Altınoluk güzergahında, Edremit ilçemizin içinden geçen kısımlarında (Edremit sanayi Sitesi, Edremit Oto Terminali v.b.) Karayolu kotu yerleşim yerleri kotuna göre yüksek tutulduğu ve belirtilen yolun sağ ve sol tarafındaki yerleşim birimlerinin su basman kotları ve Belediye alt yapı kotları göz ardı edildiğini sözlerine ekledi.
9 Mart 2013 tarihinde bölgemizde yaşanan sel felaketinden sonra kuzeydeki kaz dağlarından gelen yağış yüzey sularının, Karayolu kotunun yüksek olmasından dolayı, yol kotunu aşamadığını ve birçok ev, işyeri ve konutta zemin kat ve bodrum katlarını su bastığını ifade etti. Su baskılarından sonra, karayolu üzerinde Edremit sanayi sitesinde ve oto terminal kavşağında suyun karayolunu aşabilmesi için ilave menfezler yapılarak suların karayolundan geçebilmesi sağlandığını, ancak menfezlerin karayolunu geçtikten sonra ki kısımlarında yerleşim yeri olması, menfez çıkışlarından Edremit çayına ya da herhangi bir dereceye bağlantılarının yapılmadan bırakılması olası aşırı yağışlarda yolun alt kısmındaki yerleşim birimlerinde can ve mal kaybına da sebebiyet vereceğini ifade etti.
Milletvekili Bulut; Edremit Belediyesinin Karayolu menfez çıkışlarından sonraki yağış sularını en yakın çaya ya da dereye akıtabilecek teknik ve mali durumlarının da bulunmadığını ifade etti.
MHP`Lİ Buluk Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanına; Karayolu çalışmalarında, Edremit ilçemizin içinden geçen kısımlarda (Edremit sanayi Sitesi, Edremit Oto Terminali v.b.) Karayolu kotu, yerleşim yerleri kotuna göre yüksek tutulduğunu bu yol kodu tespit edilirken Edremit Belediyesinin görüşlerinin hangi sebeple alınmadığını, Edremit meskun mahallerinde bulunan menfezlerde aşırı yağışlarda mağduriyetlerinin yaşanmaması adına yapılacak değişiklikler ve alınacak tedbirleri, Karayolu menfez çıkışlarında yağış sularının en yakın dere ve çaya ulaştıracak altyapının bulunmadığını, Gerekli alt yapının sağlanması konusunda ne tür çalışmalar yapılacağını sordu.