Milletvekili Akova, MEB'te siyasi kadrolaşma olduğunu öne sürdü

Milletvekili Akova, MEB

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Milli Eğitimde yöneticilerin görevlendirmelerini siyasi kadrolaşma olarak değerlendirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Milli Eğitimde yöneticilerin görevlendirmelerini siyasi kadrolaşma olarak değerlendirdi.
MEB’te yönetim bazında yaşanan kadrolaşmayı tasfiye olarak gören CHP Milletvekili Akova, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yanıtlanması istemiyle Meclise verdiği soru önergesinde şu hususlara değindi:
Akova, “10 Haziran 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik’ ile Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin yerlerine yenilerinin atanması kararı alınmıştır” dedi.
Ancak, eğitim kurumları yönetici değerlendirme sonuçları ile ilgili çok ciddi tespit ve eleştirilerin bulunduğunu belirten Akova, “Özellikle öğretmenlerin üye oldukları sendikaya göre yönetici pozisyonlarından alındıkları veya yönetici yapıldıkları; adaletten, hukuktan ve şeffaflıktan yoksun bir şekilde atamalar yapıldığı bildirilmektedir. Eğitim camiasında yapılan tasfiye ve siyasal kadrolaşma, eğitimde-öğretimde çok renklilik ve çok sesliliği yok edecektir” diye konuştu.
Akova, şu soruların cevabını istedi: “Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçlarına göre görevden alınan okul müdürleri hangi sendikaya üyedir? Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçlarına göre görev süresi uzatılan okul müdürleri hangi sendikaya üyedir? Görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin sendikal aidiyetlerine bakılarak işlem yapılması eğitim kalitesini düşürmeyecek midir? Eğitim kurumu müdürlerinin tamamının aldıkları puanlar şeffaf bir şekilde neden yayımlanmamıştır? Somut hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, tamamen soyut ve politik değerlendirmelerle düşük puanlar verilmesi, hukuktan, adaletten ve objektiflikten yoksun bir şekilde eğitim camiasında yapılan tasfiye ve siyasal kadrolaşma, eğitimde-öğretimde çok renklilik ve çok seslilik hususunda ciddi bir tahribat yaratmayacak mıdır? Eğitim müdürlerinin değerlendirilmesi ile ilgili şaibelerin ve adaletsizliklerin giderilmesi için ne gibi bir çalıma yapılması planlanmaktadır?”